Sortebakkeskolens leder fratrådt

Tirsdag sagde den omstridte skoleleder Peter Christensen op fra sin stilling på Sortebakkeskolen i Rebild. Det sker efter tre læreropsigelser på grund af dårligt psykisk arbejdsmiljø og efter skolelederens fyring af en skolesekretær, mens hendes datter lå for døden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ifølge nordjyske.dk har skolelederen selv valgt at fratræde sin stilling med øjeblikkelig virkning. Fra en pressemeddelelse fra Rebild Kommune citeres Peter Christensensen for: "Jeg synes, det er vigtigt, at skolens dygtige medarbejdere får ro til at arbejde videre med udviklingen af kerneopgaven - at eleverne lærer og trives. Og med den blæst, der gennem længere tid har været om skolen og min person, vil jeg komme til at stå i vejen for denne udvikling".

Nordjyske Stiftstidende har talt med Peter Christensen, der bekræfter sin fratræden men ikke har yderligere kommentarer. Ifølge avisen forklarer den tidligere skoleleder, at han ikke kan se sig selv stå i spidsen for forvaltningens aktuelle handleplan, der pålægger lederen dels at skabe bedre trivsel på skolen, dels at gennemføre besparelser.

Sidste efterår fyrede Peter Christensen skolesekretæren, mens hendes 38-årige datter lå for døden. Skolelederen udtrykte utilfredshed med, at hun ikke kunne honorere ledelsens krav om at optræde med et smil i den periode, hvor hendes nu afdøde datter var uhelbredeligt syg. Skolesekretæren meldte sig syg og blev så fyret.

Sortebakkeskolens psykiske arbejdsmiljø var derefter årsag til tre læreres opsigelser.

Ifølge nordjyske.dk vil Rebild Kommune nu konstituere en af kommunens andre skoleledere i stillingen på Sortebakkeskolen.

Powered by Labrador CMS