1
1

Peter Davidsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Peter Davidsen er 44 år og bor i Nuuk i Grønland.

Uddannelse: Læreruddannet fra Ilinniarfissuaq (Grønlands Seminarium) i 1997.

Arbejdsplads: Nuussuup Atuarfia (Nussuaqskolen) i Nuuk.

Familie: Gift med Laila, og sammen har de datteren Arnaq, der snart fylder to år. Familien bor i andelsbolig i Nuuk.

Peter Davidsen har undervist på Nussuaqskolen siden 1997. Nussuaqskolen har små 500 elever. Han underviser de ældste klassetrin i fysik, grønlandsk, matematik og samfundsfag, og så er han nyudnævnt tillidsmand for sine 55 kollegaer. Han er desuden uddannet som automekaniker og maskinist. Inden han blev lærer, arbejdede han i en årrække som maskinmester på en rejetrawler i Nordatlanten.

Mit arbejde lige nu:

Jeg har lige sagt farvel til min klasse, som jeg har været klasselærer for siden 1997. Det var mærkeligt. Jeg er ellers kendt for at holde gode taler, men da jeg skulle sige farvel til min klasse, kunne jeg ikke sige noget. Da jeg fik dem, kom jeg lige fra seminariet, og det er faktisk dem, der har lært mig at blive en god lærer.

Mit arbejde om fem år:

Der sker mange ting her i Grønland, så det er svært at sige. Hvis jeg ikke arbejder her på Nussuaqskolen, så er jeg måske fanger og fisker, eller måske arbejder jeg inden for råstofområdet - men jeg er meget glad for mit arbejde, så jeg tror, jeg stadig er her.

Efteruddannelse:

Om man kan kalde det for efteruddannelse, ved jeg ikke, men jeg har været på mange kurser, specielt inden for fysik, og jeg skal på et igen til efteråret.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Det ligger dybt i vores kultur at gå på fangst og fiskeri. Jeg skyder og fanger nok til, at vi stort set er selvforsynende med sæl, rensdyr, moskusokse og fisk. Vi spiser ofte traditionel grønlandsk mad, men jeg kan også godt lide at eksperimentere for eksempel med at lave en asiatisk ret, hvor jeg bruger grønlandsk kød.

2. Zikaza er et fantastisk band, som jeg har fulgt i mange år. Jeg har set dem live et utal af gange og været dørmand ved nogle af deres koncerter. Pladen »Miki Goes to Nussuaq« er den bedste grønlandske plade, der nogensinde er udgivet. Zikaza fungerer til enhver sindsstemning, det er både eftertænksomt og iørefaldende.

3. Jeg har blandt andet været assisterende landstræner for det grønlandske landshold, dengang Sepp Piontek var landstræner, og det var som fodboldtræner, at jeg fik lyst til at arbejde med børn og unge.

4. Jeg kan godt lide at sende eleverne ud i verden og selv eksperimentere. Det vil jeg hellere end at stå oppe bag katederet og holde forelæsninger. Det illustrerer geigertællerne meget godt - dem har vi nok af, til at grupperne kan få én hver og gå udenfor eller ned i kælderen og måle.

5. Romario er en »Nuuk-hund«, hvilket betyder en blanding af alt muligt.

6. Hvis jeg skal nævne det, der betyder allermest for mig, vil det blive min familie og vores båd. Vi har en lille hytte ude i fjeldet, som vi sejler ud til i weekender og ferier. Det er ultimativ afslapning. Vi kan sejle derud på 45 minutter, og så er vi helt væk fra alting. Der er kun os og naturen. Det er fantastisk.

Powered by Labrador CMS