"Det er langt værre, at vi ikke kan få læreruddannede herude, end at der er udskiftning", fortæller formand for Kalundborg Lærerkreds Karen Sørensen.

Kalundborg: Langt værre at vi ikke kan få uddannede lærere

I Kalundborg er lærerforeningen mere bekymret for udfordringen med at skaffe læreruddannet arbejdskraft, end at der sidste år var stor udskiftning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

74 nyansættelser i lærerstillinger - 17 af dem var væk inden skoleårets slutning. Sådan lyder tallene for sidste skoleår i Kalundborg Kommune. Af de 17 var 10 uden læreruddannelse.

 Kredsformand for Kalundborg Lærerkreds, Karen Sørensen, mener ikke, at der er tale om en stor udskiftning af lærere, når en stor del ikke engang var uddannede lærere.

Mange nyansatte lærere forsvinder inden for det første år

"Jeg synes ikke, at det er graverende tal. Hvis man ikke har en læreruddannelse, så tager man et job, indtil man kan få et job inden for den uddannelse, man har. Vi ved, at nogle af dem var akademikere fra København, som tog et job her, indtil de fandt et job inden for det, de var uddannede til og måske tættere på, hvor de bor" siger Karen Sørensen og uddyber:

"Det er langt værre, at vi ikke kan få læreruddannede herude, end at der er udskiftning".

Slagelse: Hos os er det praksischokket, der rammer

Karen Sørensen peger på, at det også havde været langt alvorligere, hvis de nyansatte lærere var stoppet, fordi arbejdet var for hårdt. Hun mener dog, at tallene i Kalundborg taler for, at der er andre forhold, der gør sig gældende, blandt andet at de nyansatte har haft andre uddannelser eller lang transporttid.

Karen Sørensen er dog enig i, at udskiftninger på skolerne alt andet lige er en udgift for både skole og kollegaer.

"Det har store omkostninger for kollegaerne. For der er nogle, der må tage over, når man er inde i udskiftninger. Det er de garvede, faste lærere, som altid må give et nap med i større omfang".

Kollektiv i Kalundborg: Sammen om at være helt ny lærer