Se fordelingen af ja- og nej-sigere i din kreds på kortet længere nede i artiklen.
Se fordelingen af ja- og nej-sigere i din kreds på kortet længere nede i artiklen.

Urafstemning: Alle kredse har ja-flertal

I samtlige kredse i Danmarks Lærerforening har flest lærere stemt ja til overenskomstresultatet. Procenterne svinger dog fra Ringkøbing-Skjern, hvor 85,5 procent har stemt ja - til Høje-Taastrup, hvor det kun gælder 56,9 procent. Se, hvordan stemmerne blev fordelt i din kreds på kortet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved afstemningen i 2015 var der fem kredse, hvor flertallet af lærerne stemte nej. Det var København, Frederiksberg, Glostrup, Ballerup og Haderslev.

Denne gang er der ja-flertal i samtlige kredse. Det største ja lå i Fjordkredsen, kreds 122, Ringkøbing-Skjern, med 85,5 procent. De har samtidig den højeste stemmeprocent, da 91,2 procent af de 522 lærere i kredsen valgte at stemme. 

De mindste ja kom i Kreds 16, som dækker Høje-Taastrup Kommune, hvor KL's forhandlingsleder Michael Ziegler er borgmester. Her valgte 43,1 procent af lærerne at stemme nej. Her var stemmeprocenten også højere end gennemsnittet - 82,2 procent af kredsens 494 lærere har valgt at stemme.

Langt størstedelen af kredsene har et meget solidt ja-flertal. Det er dog generelt større i Jylland end på Sjælland. I syv kredse udover Høje-Taastrup har over en tredjedel af lærerne stemt nej.

Der er ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem stemmeprocenten og antallet af ja- og nej-stemmer. 

Se på kortet, hvordan fordelingen blev i din kreds og se også stemmeprocenten på din egen skole.

Se på kortet, hvordan fordelingen blev i din kreds og se også stemmeprocenten på din egen skole.

 Se hvordan fordelingen af ja- og nej-stemmer var i 2015

Powered by Labrador CMS