Jeg kunne komme med mit budskab, og jeg syntes, at det var det rigtige at gøre

"98 procent af reaktionerne på 'Smertensbørn' har været søde og positive, og jeg synes virkelig, at budskabet om, at nogle børn har det utroligt dårligt i skolen, er kommet fint frem i tv-dokumentaren. Så det er gået rigtig godt", siger lærer Allan Mortensen fra Høng Skole. Igennem et år fulgte TV 2 hans klasse og sendte i november den meget omtalte udsendelse ”Smertensbørn”. Allan Mortensen har været på alle landets forsider – og på folkeskolen.dk blev hans historie den mest delte i år.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg føler mig forpligtet til at oplyse om at være kvinde med ADHD - og lærer

"Jeg har da frygtet, at nogle ville mene, at jeg ikke har en god klasseledelse, og at det ville drukne i den slags reaktioner. Men alt gik jo godt, budskabet kom igennem, og det var det vigtige for mig, når jeg nu havde smidt mig selv under bussen for at få fokus på de børn, der har det dårligt i skolen.

Jeg har fået hundredvis af meddelelser på Facebook, Messenger og på sms. Folk har været så søde. Jeg havde troet, at jeg skulle ud og forsvare mig, men for det første fik jeg god taletid i programmerne, og for det andet har andre hurtigt forsvaret mig over for de få negative kommentarer, der er kommet. Det har været fantastisk. Jeg havde forberedt mine børn på, at der kunne komme ubehagelige kommentarer, men de har ikke været ude for noget og synes bare, at jeg har været sej.

Læreren fra Tv2: Klasseledelse har sine begrænsninger

Da jeg sagde ja til TV 2, frygtede jeg naturligvis, hvad der kunne komme ud af det. For jeg vidste jo godt, at udsendelserne ikke kom til at vise, når vi havde det sjovt i klassen, når vi klippede juleklip eller holdt havefest hjemme hos mig, det er jo klart - men det har været en rigtig god proces. TV 2 har lyttet og har ændret lidt undervejs. De indkaldte til forældremøde, og forældrene var super anerkendende og sagde, at det var godt, at der kom fokus på problemerne.

Så jeg kan kun anbefale andre at stille sig frem, hvis der er noget, der trænger sig på. Tænk bare, at undervisningsminister Pernille Rosen- krantz-Theil lynhurtigt kom på banen og sagde: 'Dette skal gøres bedre'. Jeg håbede, at budskabet ville komme ud, og det gjorde det. Det er jeg meget glad for. Man kan sige, at TV 2 kom med ølkassen, hvor jeg kunne komme ud med mit budskab, og jeg syntes, det var det rigtige at gøre".

Jeg følte stor opbakning, og det virkede, når man tog sagen gennem medierne