Debat

Svar til "Skuffelse, skuffelse..."

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skuffelse, skuffelse, Anders Bondo ... og stor tak til fire hovedstyrelsesmedlemmer (OK 13)

Svar

Danmarks Lærerforening er meget opmærksom på at varetage alle medlemsgruppers interesse. Det gælder kommunikation og kursusvirksomhed, men i høj grad også overenskomstforhandlingerne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

På det lønmæssige område har foreningen også sat fokus på de mindre medlemsgrupper, herunder konsulenter, psykologer og vejledere fra Ungdommens Uddannelsesvejledning. Derfor har vi også udarbejdet den analyse af lønudviklingen gennem de sidste ti år, som du henviser til.

Vi ved, at nogle af specialistgrupperne, over det tiårige forløb vi har undersøgt, har haft en lidt svagere lønudvikling end lærerne i folkeskolen. Det er der også generelt enighed i hovedstyrelsen om at gøre noget ved. Et flertal i hovedstyrelsen har i den nuværende situation anbefalet, at vi skal gå efter at undgå/minimere et reallønsfald for alle medlemmer i den kommende overenskomstperiode. Det har vi vurderet, at vi gør bedst ved at fordele midlerne, så alle får en ens procentvis lønstigning.

Månedslønnen for konsulenter på grundløn er for øjeblikket cirka 5.000 kroner højere end for lærere på grundløn. For skolepsykologer er månedslønnen godt 8.000 kroner højere end for lærere på grundløn.

Ved overenskomstforhandlingerne i 2008 blev der aftalt et tillæg på cirka 15.000 kroner om året til konsulenter og for psykologer lidt under 15.000 kroner. Lærere på løntrin 42 fik et tillæg på cirka 16.500 kroner.

I 2011 fik alle på læreroverenskomsten samme procentvise lønstigning - herunder naturligvis også de mindre medlemsgrupper.

Hvis du en anden gang ikke føler, du får et fyldestgørende svar, må du endelig spørge igen. Det er derfor, vi bruger tid på at tage ud til regionale møder for at give mulighed for den direkte dialog.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF