Debat

Skuffelse, skuffelse, Anders Bondo ... og stor tak til fire hovedstyrelsesmedlemmer (OK 13)

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En fagforenings vigtigste opgave må være at tage sig af de svageste grupper i flokken. Vi er i demokratisk underskud, er vi … Vi sidder som enkelte »fugle« i tillidsrepræsentantsammenhæng i nogle kredse, demokratisk underskud, og nogle steder dækker vi over flere kredse. UU-vejlederne (Ungdommens Uddannelsesvejledning), konsulenterne, anciennitetslønnede børnehaveklasseledere, ernærings- og sundhedslærerne - og sikkert flere - har ikke et fælles forum/en kreds/et talerør, der kan tale og forklare deres sag. Demokratisk underskud!

Skuffelse og øv til den arrogante facon, hvormed du på oplægsmødet i Aarhus affejede mit spørgsmål om de »små medlemsgrupper« i hjørnerne. Du taler om decentrale lønforhandlinger, fælles strategi og ...! Anders, det er varm luft! Du kan ikke forlange, at kredsene, der har nok at gøre med dagligdagen, skal tage sig ekstraordinært af de små grupperinger. Jeg kan godt forstå, at de har svært ved at have indsigt i specialistområderne. Og hvis det bliver decentralt, bliver det forskelligt og ukontrollerbart! Nej. Her skal »far« (DLF) sørge for ordentlige forhold. Det er hovedstyrelsens ansvar. Så læs da den specialistanalyse og gør noget ved sagen! Det kan I sgu ikke være bekendt, altså!

Og stor tak til hovedstyrelsesmedlemmerne Kenneth Nielsen, Henrik Poulsen, Jens Skovmand og Ulla Koch Sørensen. Tak fordi I tog bladet fra munden. Det har taget lidt af trykket fra den frustration og vrede, jeg og mine kolleger har følt lige siden Overenskomst 13-fremlæggelsen i Aarhus. Når man har glemt de »små fraktioner« i opgangstider siden før 2000 og nu bevidst blæser »varm luft« uden reelt indhold ud over os igen, ja, så er der sgu nogen, der bør skamme sig!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvis ikke det at tage vare på de »svage og mindretallet« er hovedstyrelsens opgave, ja, så er det en skodforening! Jeg har nu været i foreningsarbejde i årtier. Kom så til hjælp!

Svar