Rigtig mange dygtige og engagerede lærere er i fuld gang med at udnytte folkeskolereformens nye rammer til gavn for eleverne", skriver undervisningsminister Christine Antorini i et brev til kommunerne.

Antorini præciserer regler fra skolereformen

Undervisningsministeriet modtager mange henvendelser om usikkerhed af tolkningen af den nye folkeskolereform. Undervisningsministeren præciserer i et brev til kommunerne lovgivningen på områder som skoledagens længde, lektiehjælp og valgfag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ministeriet fastslår: Grundloven giver ikke mulighed for brugerbetaling 

Netop disse områder har nemlig resulteret i mange henvendelser til Undervisningsministeriet og har også været genstand for en del opmærksomhed i pressen.

"Reformen medfører en række ændringer og nye muligheder i folkeskoleloven, og det er naturligt, at der i opstartsfasen kan opstå problemer med præcis, hvordan de nye regler skal forstås. I den forbindelse er der nogle problemstillinger som synes at gå igen", står der i det brev som Christine Antorini har sendt ud til samtlige kommuner.

I brevet præciserer Christine Antorini reglerne omkring skoledagens længde, lektiehjælp og faglig fordybelse og valgfag, som netop er de områder, der har vist sig at medføre problemer og uoverensstemmelser rundt om i landet.

Læs hele brevet via linket til højre for denne artikel.

Undervisningsministeriet stopper jysk konfirmationsordning 

 

Læs mere

Christine Antorinis brev til kommunerne