Det er befriende og enormt opløftende at mærke den store lyst til selv at gå i gang med at forbedre praksis, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

Godt 350 institutioner vil være Ny Nordisk Skole

Mere end 350 dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser har ansøgt om at være med i Ny Nordisk Skole. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini er begejstret over den store lyst til selv at skabe forandringer og et fagligt løft. Næste ansøgningsfrist er fremrykket til den 3. juni 2013 på grund af de mange ansøgninger.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vil du være med til at forandre? Med de ord inviterede børne- og undervisningsminister Christine Antorini alle landets dagtilbud, grundskoler, fritidstilbud og ungdomsuddannelser til at skabe et fagligt løft af egen praksis.

Folkeskolen har fået et manifest

Over 350 institutioner sagde ja og har nu ansøgt om at blive Ny Nordisk Skole (NNS). Det er status efter ansøgningsfristens udløb i går.

"Det er befriende og enormt opløftende at mærke den store lyst til selv at gå i gang med at forbedre praksis. Ny Nordisk Skole har som sit første mål, at alle børn skal udfordres, så de bliver så dygtige de kan. Det er der nu over 350 institutioner, der har sagt, at de gerne vil samarbejde med hinanden om", udtaler børne- og undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse.

"Vi skal nu udvælge 200 institutioner, der bliver en del af den første bølge af NNS-institutioner. De får sparring og værktøjer til deres forandringsproces. For dem, der ikke kommer med i første runde, og dem, der ikke nåede at få udformet en ansøgning, har vi valgt at fremrykke næste ansøgningsrunde, så fristen bliver den 3. juni 2013, så de kan gå i gang med arbejdet i det kommende skoleår," tilføjer hun.

200 institutioner skal nu udvælges

Ud af de godt 350 ansøgninger skal nu udvælges 200 institutioner, der skal arbejde sammen i netværk på minimum tre institutioner. De udvalgte institutioner, der ikke på forhånd har en netværkspartner, vil blive kontaktet af Ministeriet for Børn og Undervisning, som vil hjælpe institutionen med at finde relevante partnere i lokalområdet.

Ministeriet vil desuden tage kontakt til de institutioner, der har sendt en fælles ansøgning på vegne af andre institutioner i deres netværk og bede om en ansøgning fra hver enkelt institution i netværket.

Alle ansøgere vil op til juleferien få et brev fra Ministeriet for Børn og Undervisning med besked om, hvorvidt de er en del af de 200 udvalgte NNS-institutioner, der i det nye år skal gå i gang med forandringsarbejdet. Her vil de udvalgte institutioner samtidig få mere at vide om, hvilke værktøjer og sparring de vil få tilbudt som en støtte til deres kommende forandringsarbejde.