Education International har lavet bannere til deres medlemsorganisationer i anledning af krigen i Ukraine.
Education International har lavet bannere til deres medlemsorganisationer i anledning af krigen i Ukraine.

DLF sender penge til ukrainske lærere

Danmarks Lærerforening har besluttet at sende 100.000 kroner til en solidaritetsfond, som den internationale lærerorganisation Education International har oprettet. Pengene bliver målrettet ukrainske lærerorganisationer.

Publiceret Senest opdateret

De internationale lærerorganisationer har oprettet en særlig fond, hvor det er muligt at sende støtte direkte til de to lærerorganisationer, som findes i Ukraine.

Danmarks Lærerforening har valgt at støtte fonden med i første omgang 100.000 kroner, fortæller næstformand i DLF og vicepræsident i den europæiske lærerorganisation Etuce Dorte Lange.

"Vi støtter via fonden, fordi pengene går til de to ukrainske lærerorganisationer og til deres medlemmer. Vi vil gerne støtte vores kollegers organisationer derovre. Vi sender også oplysninger til vores kredse om, hvordan man kan støtte yderligere ad den vej", siger Dorte Lange.

"Flere lærerkredse har allerede ytret ønske om at sende yderligere støtte til lærerne i Ukraine. Men det er vigtigt, at kredsene først tjekker, hvad der står i deres vedtægter om anvendelse af kredsens penge", siger Dorte Lange.

Vil man starte en indsamling, skal man indhente en tilladelse fra Civilstyrelsen. Derfor opfordrer DLF i stedet kredsene til at opfordre medlemmerne til at støtte relevante humanitære organisationer.

Dermed vælger DLF en lidt anden vej end eksempelvis den finske lærerforening AOJ, som har besluttet at hjælpe børn og familier i Ukraine ved at sende "betydelige beløb" til Unicef, Red Barnet og Kirkens Udenrigshjælpsindsamlinger og som også direkte opfordrer sine medlemmer til at donere til organisationerne.

Powered by Labrador CMS