”Ove og jeg håber, at prisen kan give noget glæde, og at den kan sørge for, at der bliver lagt mærke til lærernes vigtige arbejde. For lærerne er altafgørende for vores børn og vores samfund”, siger 85-årige Hanne Nisted, der har stiftet en ny lærerpris sammen med skolekammeraten Ove Lund.
”Ove og jeg håber, at prisen kan give noget glæde, og at den kan sørge for, at der bliver lagt mærke til lærernes vigtige arbejde. For lærerne er altafgørende for vores børn og vores samfund”, siger 85-årige Hanne Nisted, der har stiftet en ny lærerpris sammen med skolekammeraten Ove Lund.

Pensioneret lærer bag ny lærerpris: "Lærerne fortjener at blive hyldet"

Som tak for deres egen skolegang på Lindevangskolen på Frederiksberg for mere end 68 år siden har pensioneret lærer Hanne Nisted og skolekammeraten Ove Lund indstiftet en ny lærerpris. Prisen skal uddeles årligt for at hylde lærernes indsats for det danske samfund.

Publiceret

FAKTA OMLÆRERPRISEN

- "Ove Lund og Hanne Nisteds Lærerpris" skal uddeles hvert årtil en lærer eller en gruppe af lærere, som har gjort en særligaktiv indsats enten fagligt eller pædagogisk for at skabe en godskole. En indsats som stemmer overens med Danmarks Lærerforeningsvedtægter, herunder DLF Folkeskoleideal og foreningensprofessionsideal
- Prismodtageren udvælges af et udvalg bestående af formanden forUndervisningsudvalget, formanden for Arbejds- ogOrganisationsudvalget samt en tredje repræsentant fra DLF.Derudover deltager Ove Lund samt Hanne Nisted i udvalget, så længede ønsker det.
- Hvordan indstillingen til udvalget skal foregå, er ikke helt påplads endnu.

- Med prisen følger 75.000 kroner.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi vil gerne hylde lærerne og sætte positivt lys på det vigtige samfundsbærende arbejde, lærerne udfører. En hyldest, der skal stå som modvægt til det nedgørende billede, der ofte tegnes af lærerne. For lærerne fortjener at blive hyldet".

Sådan lyder det fra Hanne Nisted, 85 år og pensioneret lærer om lærerprisen "Ove Lund og Hanne Nisteds Lærerpris", som hun og skolekammeraten Ove Lund har stiftet - og som uddeles første gang i foråret næste år. Til en lærer eller en gruppe af lærere, som har gjort en særlig indsats - enten fagligt eller pædagogisk - for at skabe en god skole.

Folkeskolen.dk/lærersenior møder Hanne Nisted i hendes og husbondens lejlighed i Værløse. Der er dækket op med te, kaffe, sandkage og chokolademuffins. 84-årige Ove Lund kan desværre ikke deltage, han bor i Bournemouth i England og kan ikke lige komme hjem til Danmark her under coronapandemien.


Til minde om dygtige lærere på Lindevangskolen


Netop den fælles skolegang på Lindevangskolen på Frederiksberg fra 1942-1952 har haft afgørende betydning for indstiftelsen af prisen. 

"De første år på Lindevangskolen gik vi i opdelte pige- og drengeklasser, så Ove og jeg kom først i klasse sammen efter mellemskoleprøven i 1947. Vi har tit talt om, hvor god en skolegang vi havde med meget dygtige lærere - både fagligt og pædagogisk, og prisen er også oprettet til minde om de dygtige og engagerede lærere, der underviste på skolen", fortæller Hanne Nisted.

Hun viser gamle fotos frem fra skoletiden og fortæller om alle de spændende og sjove traditioner med morgensang hver morgen, skolens kor, de årlige skolefester, skolekomedier, lejrskoler, hytteture og feriekolonier. Idrætsdag, hvor alle skoler i kommunen kæmpede mod hinanden - og et stort fokus på kultur, hvor skoleinspektøren inviterede kunstnere ind - blandt andet en maler og digteren Frank Jæger til at fortælle om deres kunst for de store elever og deres forældre.

Selvom det var længe før revselsesrettens afskaffelse i skolerne, var det sjældent, der forekom korporlig afstraffelse.
"Lærerne brugte mere eftersidninger", siger Hanne Nisted.

Da prisen er oprettet til minde om stifternes skoletid på Lindevangskolen, skal den årlige prisuddeling også, så vidt det er muligt, uddeles på Lindevangskolen.  

Hyldest samt 75.000 kroner

Planen er nu, at prisen skal deles ud til næste år, og ud over selve hyldesten følger der 75.000 kroner med prisen.

Prisuddelingen foregår på Lindevangskolen på Frederiksberg, og de 8-10 faste deltagere til klassens årlige sammenkomst har sagt ja til at deltage.

"Vi ved ikke helt præcist, hvilken dato prisen skal uddeles, men vi regner med foråret 2021. Der skal jo helst heller ikke gå alt for længe, for man ved jo aldrig, hvad der kan ske i vores alder", lyder det fra Hanne Nisted.

Powered by Labrador CMS