Lærerliv
0   44

Lærerhyldest: Pensioneret vennepar indstifter pris af egen lomme

To gode venner, pensioneret lærer Hanne Nisted og hendes legekammerat fra barndommen, Ove Lund, har besluttet, at en del af de penge, Ove Lund har sparet op gennem et langt arbejdsliv, skal gå til at hylde lærernes indsats i den danske folkeskole.

"Det er rørende og så velfortjent", siger formand for undervisningsudvalget i Danmark Lærerforening Jeanette Sjøberg om henvendelsen fra det aldrende vennepar, som vil afsætte en million kroner til at hylde Danmarks lærere.

Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening har derfor også sagt et meget taknemmeligt ja til at påtage sig administrationen af den nye pris, ikke mindst fordi den er givet i en ånd af en hyldest til lærerne, ikke en ånd af konkurrence mellem lærere.

Artiklen fortsætter under banneret

Ove Lund donerer en million kroner af sin egen private opsparing. Tanken er så at uddele en pris til en dygtig lærer eller gruppe af lærere på 50.000 kroner én gang om året, ind til pengene er brugt. En lille priskomite bestående af de to stiftere og formanden for henholdsvis organisations- og arbejdsmiljøudvalget i DLF - p.t. Thomas Andreasen - og undervisningsudvalget, p.t. Jeanette Sjøberg, skal nu skrive den endelige fundats for den kommende pris.

"Det handler om at anerkende, hvad dygtige lærere gør hver eneste dag i skolen. Det kan være for lærerens arbejdsindsats, for hans eller hendes faglighed, for en metode til god undervisning, klasseledelse eller trivsel, men også for fagligt arbejde for fælleskabet og for at have taget nogle væsentlige kampe", fortæller Jeanette Sjøberg.    

                         


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
619 andre er allerede tilmeldt