Debat

Svar fra DLF

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Luk mig ind før næste lockout

Kære Kathrine

Jeg læser dit brev med stor begejstring, da du sætter præcise ord på, hvad et fagforeningsfællesskab betyder, og hvorfor det er vigtigt at være en del af - tak for det. Derfor vil jeg også gerne understrege, at du som medlem af Lærerstuderendes Landskreds (LL) er en del af Danmarks Lærerforening (DLF) og dermed en del af fagforeningsfællesskabet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

LL er en kreds i DLF, hvor der naturligvis tages højde for, at medlemmerne er studerende. Lærerstuderende er først og fremmest studerende - også selv om man har en deltidsbeskæftigelse, som du og dine medstuderende på traineelæreruddannelsen har. Derfor er jeres kreds LL.

Medlemmer af LL, som også har ansættelse, kan i det daglige altid henvende sig til tillidsrepræsentanten på skolen og ligeledes henvende sig til den lokale lærerkreds, som kan hjælpe med spørgsmål, der knytter sig til arbejdet på skolen. Helt på samme måde som de øvrige medlemmer rundtom på skolerne.

Vi arbejder ved alle overenskomstforhandlingerne på at opnå et resultat, så vi undgår en konflikt. Skulle vi alligevel havne i en lockout her i 2021, vil du og dine medstuderende, som er i fast deltidsbeskæftigelse og medlem af LL og dermed DLF, blive omfattet af vores konfliktberedskab. Det gjorde sig også gældende ved lockouten i 2013.