Debat Lærerstuderendes Landskreds
3   9

Luk mig ind før næste lockout

Jeg er traineelærerstuderende. Jeg blev, ligesom 2.763 andre, tilbudt en studieplads på et af landets seminarier i sommeren 2020. Som trainee er jeg fuldtidsstuderende, samtidig har jeg en fast 25-procentsstilling på en folkeskole i Fredericia, hvor jeg tre formiddage om ugen er med til at undervise 4.c og 4.d i dansk og håndværk og design.

Jeg er ansat på lige vilkår med de færdiguddannede lærere på skolen, blot på nedsat tid. Alligevel vil Danmarks Lærerforening (DLF) ikke optage mig. Jeg er henvist til at være medlem i studenterforeningen: Lærerstuderendes Landskreds (LL). Jeg er fint tilfreds med mit medlemskab hos LL, men jeg er frustreret over, at jeg ikke må være med til at betale ind til den overenskomst, jeg er ansat på, og at jeg ikke må betale ind til den fælles strejkekasse, særligt i et år med overenskomstforhandlinger.

Jeg og mine medstuderende på traineelæreruddannelsen står rigtig skidt, hvis det (mod forventning) skulle komme til en konflikt i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, for da vi ikke er medlemmer, har vi naturligvis heller ikke ret til konfliktstøtte.

Men det er ikke kun konfliktstøtten, der går mig på. Lærerforeningen har en organiseringsgrad, der er uovertruffen. Stort set alle lærere i den danske folkeskole er medlem i DLF, og sådan skal det være. Men det kommer ikke af sig selv. Medlemsorganisering kommer, når tillidsrepræsentanter landet over præsenterer vigtigheden af medlemskab for nyansatte, og her uddanner vi altså en stor gruppe lærere, som ikke lukkes ind i det faglige fællesskab, fordi DLF's vedtægter går imod. På den måde risikerer DLF at sætte den gode og vigtige medlemsopbakning på højkant. Derfor, Gordon og resten af hovedstyrelsen, tænk jer nu om. Få ændret vedtægterne, og luk os ind i fællesskabet!

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
454 andre er allerede tilmeldt