Debat

Luk mig ind før næste lockout

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er traineelærerstuderende. Jeg blev, ligesom 2.763 andre, tilbudt en studieplads på et af landets seminarier i sommeren 2020. Som trainee er jeg fuldtidsstuderende, samtidig har jeg en fast 25-procentsstilling på en folkeskole i Fredericia, hvor jeg tre formiddage om ugen er med til at undervise 4.c og 4.d i dansk og håndværk og design.

Jeg er ansat på lige vilkår med de færdiguddannede lærere på skolen, blot på nedsat tid. Alligevel vil Danmarks Lærerforening (DLF) ikke optage mig. Jeg er henvist til at være medlem i studenterforeningen: Lærerstuderendes Landskreds (LL). Jeg er fint tilfreds med mit medlemskab hos LL, men jeg er frustreret over, at jeg ikke må være med til at betale ind til den overenskomst, jeg er ansat på, og at jeg ikke må betale ind til den fælles strejkekasse, særligt i et år med overenskomstforhandlinger.

Jeg og mine medstuderende på traineelæreruddannelsen står rigtig skidt, hvis det (mod forventning) skulle komme til en konflikt i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, for da vi ikke er medlemmer, har vi naturligvis heller ikke ret til konfliktstøtte.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men det er ikke kun konfliktstøtten, der går mig på. Lærerforeningen har en organiseringsgrad, der er uovertruffen. Stort set alle lærere i den danske folkeskole er medlem i DLF, og sådan skal det være. Men det kommer ikke af sig selv. Medlemsorganisering kommer, når tillidsrepræsentanter landet over præsenterer vigtigheden af medlemskab for nyansatte, og her uddanner vi altså en stor gruppe lærere, som ikke lukkes ind i det faglige fællesskab, fordi DLF's vedtægter går imod. På den måde risikerer DLF at sætte den gode og vigtige medlemsopbakning på højkant. Derfor, Gordon og resten af hovedstyrelsen, tænk jer nu om. Få ændret vedtægterne, og luk os ind i fællesskabet!

Svar fra DLF