"Man kan næsten sige, at vi har været ramt af alle de dårlige odds, som vi overhovedet kunne blive ramt af. Faldende børnetal, besparelser i kommunerne og en stigende privatskole-andel. Og så at antallet af ikke-læreruddannede er stigende, forklarede DLF-formand Gordon Ørskov Madsen.

Kontingentet til DLF stiger med 10 kr. om måneden

På lærerkongressens sidste dag blev det besluttet at følge hovedstyrelsens indstilling om at hæve det centrale kontingent til DLF med 10 kr. om måneden. "En af vores store udfordringer er fald i medlemstallet", forklarede DLF-formanden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et fald i medlemstallet fra 69.000 aktive i 2008 til 57.450 i 2021 medfører, at Danmarks Lærerforening samlet set er gået glip af 72 millioner kroner til at drive fagforening for.

Det var en del af baggrundsfortællingen fra DLF-formand Gordon Ørskov Madsen, da han på lærerkongressens tredje og sidste dag i København indstillede til kongressen at vedtage en forhøjelse af det centrale kontingent for aktive medlemmer på 10 kroner om måneden. Dertil kommer kontingentet til den lokale lærerkreds.

"Vi har en solid egenkapital på godt 246 mio. i 2021. Det er ganske flot, så på den måde er der ikke hul i kassen eller grund til bekymring", forsikrede Gordon Ørskov Madsen.

Men han henviste også til, at kongressen sidste år blev orienteret om et forventet årligt driftsunderskud, der ville stige fra 14,7 millioner kroner i 2021 til 28,7 i 2025.

Læs mere

Årsrapport 2019 (pdf)

Årsrapport 2020 (pdf)

Powered by Labrador CMS