Hvem vil i fremtiden bruge overenskomstmidler til at gøre deres ansættelsesvilkår bedre, når regeringen bare kan fjerne dem med et lovindgreb, spurgte Gordon Ørskov retorisk.

DLF vil fortsat presse regeringen på de stjålne 300 millioner

”Hvem vil i fremtiden bruge overenskomstmidler til at gøre deres ansættelsesvilkår bedre, når regeringen ved et lovindgreb bare fjerner forbedringerne?” lød det retoriske spørgsmål fra formand for DLF’s overenskomstudvalg Gordon Ørskov i dag. Kongressen fastholder, at regeringen stjal 300 millioner kroner fra lærerne i foråret.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under overskriften "Tyveri ved højlys dag - 300 millioner eksproprieret fra lærerne" vedtog DLF's kongres tidligere i dag at fastholde presset på regeringen i sagen om de forbedringer af ansættelsesvilkår, lærerne har købt sig igennem tidligere overenskomster, men med regeringsindgrebet mistede uden erstatning.

"Danmarks Lærerforening opfordrer regeringen til straks at indgå i drøftelser med LC (Lærernes Centralorganisation, red) om, hvordan lærerne kan kompenseres for de fjernede overenskomstmidler", står der i kongresresolutionen, der blev stemt igennem uden de store diskussioner.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har tidligere svaret DLF skriftligt, at "loven ikke indebærer et indgreb i eksisterende rettigheder efter overenskomsterne på området, da parterne - som følge af den gennemførte konflikt - ikke længere var forpligtede til at overholde overenskomsterne". På et samråd i beskæftigelsesudvalget i går eftermiddags var Mette Frederiksens svar stort set det samme.

Beskæftigelsesminister: Lærerne er kompenseret efter lovindgreb

"Men det er indgrebets indhold og måden, det er kommet i stand på, som vores henvendelse drejer sig om", sagde Gordon Ørskov Madsen fra talerstolen, hvilket blev begrundelsen for at fastholde presset på regeringen i en sag, hvor DLF mener, at regeringen tilsidesætter de fundamentale principper i hele aftalesystemet.

Tyveri ved højlys dag - overenskomstmillioner forsvand med lovindgreb

 

 

Læs mere

Resolutionen