Formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg Bjørn Hansen opfordrede på kongressen Folketingspolitikerne til at passe på, at lovarbejdet ikke afsporer Ny Nordisk Skole.

Kongressen til regeringen: Lad ikke en ny skolereform afspore Ny Nordisk Skole

Kongressen vedtog med overvældende flertal en resolution, der bakker op om Ny Nordisk Skole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uden diskussion og så godt som enstemmigt vedtog kongressen en resolution, der advarer Christiansborg mod at gøre "skolen til en politisk kampplads", når Folketinget senere på efteråret skal forhandle en ny folkeskolereform.

"Vi opfordrer meget til at passe på, at lovarbejdet ikke afsporer Ny Nordisk Skole", sagde formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg Bjørn Hansen, da han fremlagde hovedstyrelsens forslag til resolution.

DLF til Thorning: Lærerne skal ikke finansiere en folkeskolereform

Kongressen til Folketinget: Samarbejd med DLF I stedet bør politikerne samarbejde med lærerne under reformarbejdet, som det sker i andre lande.

Samarbejdet skal blandt andet ske gennem Ny Nordisk Skole, og politikerne bør besinde sig på formålet med folkeskolen, nemlig at "alle elever skal forlade skolen som livsduelige mennesker, der har mod på og forudsætninger til videre uddannelse", som der står i resolutionen.

Antorini ønsker helhedsskoler og gennemsigtighed for testresultater

Bjørn Hansen nævnte, at værdierne i Ny Nordisk Skole bør være pejlemærker i reformarbejdet, eksempelvis det brede nordiske faglighedsbegreb og den udelte enhedsskole.

"Jeg vil gerne understrege, at vi ikke ser behovet for store ændringer i den nuværende lovgivning. Måske er det slet ikke nødvendigt med en lovreform, hvis Ny Nordisk Skole bliver foldet ud", sluttede Bjørn Hansen sin fremlæggelsestale.

Ingen af de delegerede havde kommentarer eller ændringsforslag til hovedstyrelsens forslag til resolution. 

Antorini i debat: Dispensationer er ikke en spareøvelse

Læs mere

Resolution:
Ny Nordisk Skole sætter ny standard for reform affolkeskolen