DLF: Elevers retskrav på den rette undervisning skal fastholdes

Lad være med at ændre i vurderingsgrundlaget for Klagenævnet for vidtgående specialundervisning, lyder meldingen fra Danmarks Lærerforenings kongres til Folketinget.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis kommunen ikke vil give deres barn den undervisning, som forældrene mener, at barnet har brug for, kan de klage til Klagenævnet for vidtgående specialundervisning og måske få kommunens beslutning omstødt.

I økonomaftalen for 2012 gav regeringen imidlertid KL et tilsagn om, at den vi prøve at få Folketinget til at stramme op i klagereglerne, så det bliver vanskeligere for forældrene at få medhold i en klage.

"Regeringen har også lovet, at kommunerne må lade økonomiske hensyn ligge til grund for deres tilbud", sagde formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg Dorte Lange.

"Vi kan frygte, at skoleledere fremover i stigende grad kan blive presset til at nedprioriterer specialundervisning til fordel for skolens øvrige opgaver, og de svageste elever kommer så til at betale prisen", tilføjede hun.

En næsten enig kongres stemte uden diskussion for hovedstyrelsens forslag til en resolution, der opfordrer det nyvalgte folketing til at lade være med at foretage ændringer i Klagenævnets vurderingsgrundlag.