"Der betyder det selvfølgelig noget, om man kan få passet sine børn, så man kan komme på arbejde. Der ved vi, at der i mange familier er et knæk i midten af folkeskoletiden, hvor børn lettere kan være hjemme", lød det fra Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen: Snittet er også lagt ved 5. klasse af hensyn til økonomi

Høje smittetal betyder, at 5.-9. klasse i 38 kommuner sendes hjem til fjernundervisning fra på onsdag. Beslutningen bunder både i smitte i aldersgruppen helt ned til 5. klasse, men også at de yngre elever ikke kan være alene hjemme og modtage undervisning.

Publiceret

FAKTA: DE 38 KOMMUNER

De nye restriktioner, der betyder delviseskolenedlukninger, gælder for følgende kommuner:

- Kommunerne i Region Hovedstaden (Bornholmundtaget)

-Greve, Solrød, Faxe, Køge, Roskilde, Lejre, Slagelse ogVordingborg Kommune

- Aarhus og Odense.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Smittetallene er stigende, og hvis ikke der kommer styr på dem inden juleferien, kan coronaepidemien løbe løbsk.

Sådan lød det på et pressemøde i dag, hvor statsminister Mette Frederiksen afslørede en forlængelse af de landsdækkende restriktioner.

I 38 kommuner på Sjælland samt i Odense og Aarhus indføres endnu mere vidtgående restriktioner, som blandt andet betyder, at skolerne i de berørte kommuner fra på onsdag lukker for alle elever i 5.-9. klasse, som skal hjem og have onlineundervisning.

Også en økonomisk beslutning

Smittetallene er især stigende i aldersgruppen 10-19 år, viser statistikkerne.

Mens smittetallene for undervisere tidligere har ligget under gennemsnittet for hele befolkningen, har de siden efterårsferien ligget over.

"Vi undrer os over, at vi konstant får en lille smule forandrede meldinger fra Sundhedsstyrelsen. I Nordjylland var det sindssygt vigtigt, at eleverne i 9. klasse kom i skole, fordi de skal til afgangsprøve. De må være særligt godt begavede i Københavnsområdet. For de har åbenbart ikke brug for at komme på skolen", siger han til folkeskolen.dk.

Folkeskolen.dk's journalist spurgte ind til den beslutning på pressemødet, hvor Søren Brostrøm henviste til løbende drøftelser med Børne- og Undervisningsministeret, som han henviste til for nærmere svar.

"Men jeg vil gerne gentage, at vi er meget bekymrede for udviklingen, og man skal tænke på, at der er betydeligt højere smittetryk i de 38 kommuner, end det var i Nordjylland. Det er det sundhedsfaglige bagtæppe", sagde han.

Mette Frederiksen havde ingen kommentarer til spørgsmålet.

Powered by Labrador CMS