Først i 2022 skal danske elever igen testes i den internationale Pisa-undersøgelse.

Corona udskyder Pisa-undersøgelser

Pisa-undersøgelser gennemføres hver tredje år. Resultaterne fra undersøgelsen i 2018 blev offentliggjort i december, og efter planen skulle næste undersøgelse gennemføres i 2021. Men på grund af corona-pandemien har OECD besluttet at udskyde undersøgelsen til 2022.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pisa undersøgelsen sammenligner jævnaldrende unge på tværs af skolesystemer i OECD-landene. Siden år 2000 er det sket hver tredje år. Men Corona-pandemien har haft indflydelse på lande over hele verden, og derfor er det nu besluttet at udskyde næste Pisa-undersøgelse med et år, oplyser OECD i en meddelelse til pressen.

Pisa 2018: Danmark holder skansen i læsning - tilbagegang i naturfag 

"Medlemslandene i OECD har besluttet at udskyde de næste to Pisa-undersøgelser. Studerende vil nu tage test i 2022 og ikke i 2021, og resultaterne vil blive offentliggjort i december 2023. Den efterfølgende Pisa-undersøgelse vil blive offentliggjort i 2026 og ikke i 2025", står der i meddelelsen.

Undersøgelsen i 2022 vil have fokus på matematik. Derudover vil man teste kreativ tænkning.

Hun skal stå i spidsen for Pisa i 2021