Hun skal stå i spidsen for Pisa i 2021

Mens eksperterne taster løs på rapporten om Pisa 2018, der skal offentliggøres til december, har et konsortium bestående af Vive, Danmarks Statistik, Via, UCL og CBS vundet opgaven med at gennemføre Pisa i Danmark igen i 2021.

Publiceret

12.000 15-årige

Pisa 2021 er ottende gang,Danmark deltager i OECD's Pisa-test. 88 lande har meldt sig, ogifølge Vive vil 480 skoler og 12.000 15-årige blive udtrukket tilat deltage i den danske Pisa-test i 2021.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Seniorforsker, cand.scient.soc., ph.d. Vibeke Tornhøj Christensen fra forskningscentret Vive står i spidsen for Pisa-holdet, når Pisa 2021 løber af stablen.

Hoveddomænet i 2021 bliver matematik. I 2018-undersøgelsen, som altså endnu ikke er offentligjort, var fokus på læsning, og i den senest offentliggjorte undersøgelse, Pisa 2015, var det naturfag, der var i fokus. Alle de udtrukne 15-årige elever, der skal tage Pisa-testen, får opgaver inden for hoveddomænet, og derudover får halvdelen så opgaver fra hvert af de to andre områder.

Dansk Pisa-hold fortsætter i 2018 

"I de seneste tre afsluttede runder af Pisa har vi set, at andelen af elever, der præsterede lavt i matematik, har været større end andelen, der præsterede højt. I 2015 var forskellen dog blevet mindre. Det bliver interessant at se, om den udvikling er fortsat, og om vi på et tidspunkt igen vil se, at andelen af højt præsterende overhaler andelen af lavt præsterende i matematik", siger Vibeke Tornhøj Christensen i en pressemeddelelse.

Nyt i den danske del af Pisa er en test af elevernes såkaldt "finansielle kompetencer", som er med for første gang i 2021. 

"Grundskolen har de senere år haft øget fokus på privatøkonomi og forbrugeradfærd i undervisningen. Derfor er det spændende, at man også i Danmark inkluderer en test af elevernes finansielle kompetencer i 2021, og det bliver yderst interessant at se, hvordan elevernes færdigheder er netop inden for dette område", siger Vibeke Tornhøj Christensen.

Pisa-test får ikke 9.-klasseelevers puls op 

Powered by Labrador CMS