Pisa
1   4

Hun skal stå i spidsen for Pisa i 2021

Mens eksperterne taster løs på rapporten om Pisa 2018, der skal offentliggøres til december, har et konsortium bestående af Vive, Danmarks Statistik, Via, UCL og CBS vundet opgaven med at gennemføre Pisa i Danmark igen i 2021.

Seniorforsker, cand.scient.soc., ph.d. Vibeke Tornhøj Christensen fra forskningscentret Vive står i spidsen for Pisa-holdet, når Pisa 2021 løber af stablen.

12.000 15-årige

Pisa 2021 er ottende gang, Danmark deltager i OECD's Pisa-test. 88 lande har meldt sig, og ifølge Vive vil 480 skoler og 12.000 15-årige blive udtrukket til at deltage i den danske Pisa-test i 2021.

Hoveddomænet i 2021 bliver matematik. I 2018-undersøgelsen, som altså endnu ikke er offentligjort, var fokus på læsning, og i den senest offentliggjorte undersøgelse, Pisa 2015, var det naturfag, der var i fokus. Alle de udtrukne 15-årige elever, der skal tage Pisa-testen, får opgaver inden for hoveddomænet, og derudover får halvdelen så opgaver fra hvert af de to andre områder.

"I de seneste tre afsluttede runder af Pisa har vi set, at andelen af elever, der præsterede lavt i matematik, har været større end andelen, der præsterede højt. I 2015 var forskellen dog blevet mindre. Det bliver interessant at se, om den udvikling er fortsat, og om vi på et tidspunkt igen vil se, at andelen af højt præsterende overhaler andelen af lavt præsterende i matematik", siger Vibeke Tornhøj Christensen i en pressemeddelelse.

Nyt i den danske del af Pisa er en test af elevernes såkaldt "finansielle kompetencer", som er med for første gang i 2021. 

Artiklen fortsætter under banneret

"Grundskolen har de senere år haft øget fokus på privatøkonomi og forbrugeradfærd i undervisningen. Derfor er det spændende, at man også i Danmark inkluderer en test af elevernes finansielle kompetencer i 2021, og det bliver yderst interessant at se, hvordan elevernes færdigheder er netop inden for dette område", siger Vibeke Tornhøj Christensen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.026 andre er allerede tilmeldt