Minister: Skolerne lukker på onsdag

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil oplyser nu til Ritzau, at et politisk flertal følger Epidemikomissionens anbefalinger og lukker skolerne ned den 15. december. Opdateret.

Publiceret Senest opdateret

Datoer for hjemsendelsen

  • Elever i folkeskoler og fri- og privatskoler hjemsendes fra ogmed den 15. december 2021 og skal være hjemme til og med tirsdagden 4. januar 2022. 
  • Elever på efterskoler og frie fagskoler hjemsendes tilfjernundervisning fra og med søndag den 19. december og erhjemsendte til og med fredag den 7. januar, så de kan vende tilbagefra lørdag den 8. januar 2022.
Kilde: uvm.dk

NØDUNDERVISNING

Kommunerne skal etablere nødpasning for følgendegrupper: 

Elever indskrevet i børnehaveklassen og 1.-4. klasse, hvisforældre er i beskæftigelse eller selvstændige erhvervsdrivende ogenten ikke er hjemsendt eller varetager beskæftigelsen ellererhvervet hjemmefra.

Elever på alle klassetrin, der har særlige sociale, pædagogiskeeller behandlingsmæssige behov, herunder begrundet i forholdene ihjemmet. 

Kilde: uvm.dk


Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der bliver onlineundervisning den sidste lille uges tid før jul, står det nu klart, lige før statsminister Mette Frederiksens coronapressemøde kl. 18.30.

Det politiske flertal har altså besluttet, at den almindelige skolegang skal fortsætte fire skoledage endnu, så det kun er de sidste få dage før juleferien, der bliver onlineundervisning:

"Vi vil helst have dem i skolen. Når sundhedsmyndighederne vurderer, at vi fint kan vente til 15. december og forlænge de dage, de er derhjemme i forbindelse med juleferien, så er der ikke grund til at sende dem hjem nu", siger ministeren til Ritzau og oplyser også, at eleverne må komme tilbage i skole onsdag den 5. januar.

Mette Frederiksen: Børn kan nå at blive vaccineret

Opdateret:  "Fra regeringens side ønsker vi at holde samfundet så åbent som overhovedet muligt", har statsminister Mette Frederiksen netop forklaret på pressemødet. Hun peger på vaccineringen som årsag til, at en omfattende nedlukning kan undgås i Danmark. 

"Mange flere børn kan nå at blive vaccineret, inden de kommer tilbage i skole", siger hun og understreger, at skolerne er et sted, hvor mange uvaccinerede er sammen.

"Det er få skoledage, vi taler om, og der vil være fjernundervisning, og der vil også være nødundervisning for de børn, der ikke har mulighed for at være hjemme".

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm fortæller på pressemødet, at vaccinationstempoet er skruet op og opfordrer alle forældre til at få deres børn vaccineret hurtigst muligt. På et spørgsmål om, hvorfor man ikke lukker skolen ned med det samme, forklarer han, at en timeout fra skolen kan lægge en dæmper på smittespredningen, samtidig med at man helst vil undgå skolelukninger. Den korte nedlukning rundt om juleferien med skolestart igen 5. januar er altså en afvejning af begge hensyn.

På et spørgsmål fra Børneavisen bekræfter Mette Frederiksen ligeledes, at når sundhedsmyndighederne forventer, at skolerne i modsætning til sidste jul kan åbne efter ferien, så regner regeringen også med, at skolerne åbner igen 5. januar. 

Specialundervisning lukker ikke

Sfo'erne lukker også ned, men som ved de tidligere nedlukninger er specialskoler og specialklasser undtaget. 

Det har fået lærer John Simoni til at reagere:

"Man kunne få den mistanke, at undervisningsministeriet har den rigide opfattelse, at alle elever fra specialområdet kommer fra familier, der ikke er i stand til at tage vare på dem. For det kan da ikke være fordi man tror at elever og ansatte her er mere immune eller smitter mindre", skriver han i debatten på folkeskolen.dk

Debat: Nye restriktioner fra 10/12 og 15/12

Læs mere

Ekstrabladet.dk