Elever med mundbind er ikke et særsyn i Europa. Men kun ét skandinavisk land har indført kravet.
Elever med mundbind er ikke et særsyn i Europa. Men kun ét skandinavisk land har indført kravet.

Elever over hele Europa bruger mundbind i skolen

Mens omikron-varianten spreder sig, griber politikere over hele Europa ned i værktøjskassen for at sinke udbredelsen. En del af dem tager mundbind til eleverne i brug.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal elever bruge mundbind i skolen? Det er ikke en debat, vi har herhjemme, men i andre lande har det længe været dagligdagen.

Vi forsøger her at give et overblik, med forbehold for at reglerne ændres hurtigt i disse dage.

Finland har som det eneste skandinaviske land indført et krav om mundbind for skoleelever. Kravet gælder for elever over 12 år.

I Frankrig har elever over 11 år i visse af landets distrikter, blandt andet Paris, haft mundbind på i skolen siden skoleåret startede 2. september. I november blev det udvidet til at gælde hele landet.

Irland indførte krav om, at elever over 9 år skal have bundmund på i starten af december. Påbuddet tages op til revision til februar.

Hos naboerne i Storbritannien opfordres elever over 7 år 'kraftigt' til at bære maske på skolens fællesarealer. Opfordringen gælder også skolens lærere og eventuelle besøgende

Spanien og Grækenland har haft krav om brug af mundbund for alle over 6 år og har haft det siden september sidste år.

Luxembourg har et lignende krav, men her må eleverne tage det af, når de sidder ved deres bord. I Italien skal elever over 6 år bruge mundbind indendørs, med mindre hele klassen er vaccineret.

I Tyskland er det op til de enkelte delstater at lave regler for brug af mundbind blandt skoleelever, hvilket man blandt andet har gjort i Berlin. Her skal børn fra 6. klasse bruge mundbind. Der er også delstater, hvor de ikke er krav om brug af mundbind.

Elever over 10 år i den flamske del af Belgien skal bruge mundbind, mens de slipper på ungdomsuddannelserne, da vaccinationstilslutningen blandt de unge er høj. I Belgiens sydlige del Vallonien behøver grundskoleeleverne ikke at bruge maske, mens det er et krav på ungdomsuddannelserne.

Powered by Labrador CMS