Visir til lærere er ok, men man skal selv skaffe og betale det, lyder det fra Undervisningsministeriet.

Ministeriet: Nej til mundbind til lærere

Det er i høj grad skolerne, der driver coronasmitten, men personalet må ikke bære mundbind, lyder det fra Undervisningsministeriet. Visir er som udgangspunkt ok, men det er op til personalet selv at skaffe det.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mundbind gør, at eleverne ikke kan se og aflæse lærernes mimik. Derfor har pædagogisk personale i skoler ikke ret til at bære mundbind. Det samme gælder i daginstitutioner SFO, fritidshjem og klubtilbud.

Det er beskeden på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside med information om covid-situationen.

Stigende smittetal gør lærer utryg: Vil begynde at bære mundbind

Skolens personale har som udgangspunkt til gengæld lov til at anvende visir, hvis man ønsker det, fremgår det. Anvendelsen af visir skal dog ske inden for de rammer, der eventuelt er fastsat lokalt. Sidste efterår forbød flere kommuner brugen af visir i skolen.

Det er op til den ansatte selv at anskaffe og betale et visir, hvis man ønsker at bruge det.

Skoler eller kommunen kan omvendt heller ikke forlange, at personalet bærer mundbind eller visir. Der er dog en enkelt undtagelse: Skal man på ekskursion med sine elever, skal man som lærer bruge visir eller mundbind i den offentlige transport, hvis det er den, man benytter.

Utrygge lærere må ikke bruge mundbind eller visir i skolerne i Høje-Taastrup

 

Læs mere

Se Undervisningsministeriets regler her