Maria Roneklindt vil tage det roligt og stadig bruge midler som håndsprit og afstand
Maria Roneklindt vil tage det roligt og stadig bruge midler som håndsprit og afstand

Lærer: Jeg blev smittet af elevernes jubel

Maria Roneklindts elever jublede over, at alting går tilbage til en normal hverdag fra på tirsdag. Selv blev hun smittet af glæden, selvom hun samtidig bekymrer sig, fordi hun er gravid.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der brød stor jubel ud i Maria Roneklindts 9. klasse, da statsministeren havde meldt ud, at vi nu går tilbage til en normal hverdag.

Hun selv er endnu gået fri af smitte, men de fleste af eleverne har allerede haft corona og glæder sig derfor over den snarlige større frihed.

"Det er da dejligt. Eleverne har godt nok syntes, at det har været hårdt. Vi savner alle nogle sociale arrangementer. Eleverne talte om, at de ikke skulle vise coronapas, så nu kunne de alle gå på McDonald's igen", siger Maria Roneklindt, der underviser i dansk og engelsk på Byskovskolen i Ringsted. 

"Og vi lærere er trætte af at være politibetjente. Der har da været en del konflikter, hvor vi har måtte holde på nogle regler og restriktioner. I udskolingen er de bare så trætte af det. Det har betydet meget socialt og fagligt".

Vil jo helst ikke være syg

Vil jo helst ikke være syg

Selv vakler hun mellem at være glad og bekymret. Hun har besluttet at tage det roligt og bruge sin sunde fornuft, men indimellem tænker hun, at hun er i særlig risiko, fordi hun er gravid. Derfor vil hun bestemt nødig smittes. 

"Læger og jordmødre siger, at jeg ikke er i ekstra risiko som gravid, og det må jeg tro på. Men ind imellem driller hormonhjernen mig alligevel, og så tænker jeg, at vi lærere står uden værnemidler i frontlinjen mellem de mange smittede på skolen", siger Maria Roneklindt.

"Egentlig har jeg jo ikke noget imod at blive smittet. Jeg vil bare ikke være syg", griner hun.

Hun synes, de har haft travlt på skolen med alt det ekstraarbejde, som corona har betydet.

I udskolingen er der desuden en forventning om, at man fortsætter med opgaver og undervisning, så ingen kommer bagud fagligt. Men hun synes, eleverne er godt med og er egentlig ikke bekymret over en kommende afgangsprøve.

"Det er ok i dansk og engelsk. Det er til at have med at gøre. Det er jo langt værre i naturfagene og i idræt. Dér håber jeg, at ministeriet vil komme med nogle lempelser i forhold til prøverne. I naturfagene har de ikke kunnet lave forsøg, og idræt har også været helt umulig at nå pensum i".

Håndsprit og afstand

Håndsprit og afstand

Maria Roneklindt har bare tænkt sig at fortsætte med de almindelige forholdsregler som håndsprit og afstand.

"Jeg tænker egentlig, at brug af håndsprit er kommet for at blive. Eleverne bruger det helt naturligt, og i udskolingen tænker de også på at holde afstand. Sådan er det jo ikke med de yngre elever, men for 9. klasse er det blevet naturligt at tænke sig om".

Powered by Labrador CMS