Mange skoler har handleplaner mod mobning
90 procent af skolelederne har problemer med mobning i mindre eller nogen grad, og 73 procent af skolerne har en handlingsplan mod mobning. Det viser en ny undersøgelse blandt skolelederne.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Undersøgelsen er gennemført i februar blandt 851 skoleledere. Den er et led i den store nationale kampagne mod mobning og er iværksat af Undervisningsministeriet sammen med DLF, Skolelederne, Skole og Samfund, Danske Skoleelever, Børnerådet, Børns Vilkår, BUPL, Dansk Center for Undervisningsmiljø, KL, DR, Red Barnet og Mary Fonden.
Skolelederne svarer, at problemet er størst blandt eleverne i 4.- 7. klasse og mindst på de små skoler med under 100 elever.
Handleplaner mod mobning udarbejdes især på de største skoler og mest i hovedstadsområdet, og alene inden for de seneste to år har mange lavet en handleplan. Det glæder mobbeforsker på DPU, Helle Rabøl Hansen:
"Der er ingen tvivl om, at det store fokus på mobning, vi har oplevett de seneste pa år, og er grunden til, at vi nu kan se, at en del af mobningen er på retur", siger hun.