Et slag i ansigtet

At skabe livsduelige mennesker betyder mere end karakterer, siger lærer Alice Grønborg Krag fra Mou Skole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For lærerne Annette Kragelund og Alice Grønborg Krag er der ingen tvivl. Mou Skole er en rigtig god skole med dejlige elever og gode kolleger.

»Selvfølgelig påvirker sådan en rangliste mig. Det er et slag i ansigtet. Men jeg bor her i byen, og jeg ser, at eleverne herfra bliver livsduelige mennesker. Det betyder mere for mig end karaktererne«, siger Alice Grønborg Krag.

Hun har været klasselærer for afgangsklassen i 2010, hvor tallene stammer fra. Hendes egen søn gik i klassen.

»Jeg har ofte talt med eleverne om, at man skal ville noget i skolen og selv tage et ansvar. Jeg ved, at de alle er i gang med en ungdomsuddannelse, og jeg er ikke bekymret for dem«.

Alice Grønborg Krag har været lærer på Mou Skole i 13 år.

»Jeg vil ikke finde mig i, at man kalder Mou for en dårlig skole. Vi har stor fokus på det enkelte barn og på at samle en klasse med mange faglige niveauer og interesser. Vi udvikler os sammen«, siger hun.

Annette Kragelund har været på skolen i fire år og er klasselærer for afgangsklassen i år.

»Jeg blev så vred, da jeg så det i tv. For andre er Mou Skole bare et navn på en liste, men her er det 20 bestemte elever, der er tale om, og de har fået et stempel. Det berører mig dybt«.

Annette Kragelund fortæller, at hun lige har haft en elev med næsten udelukkende 12-taller.

»Vi bliver præsenteret som et blinkende rødt hjørne af Danmark, men for mig er det den bedste skole i verden. Her er god stemning, og vi er målrettede«.

hl@dlf.org

»Jeg vil ikke finde mig i, at man kalder Mou for en dårlig skole. Vi har stor fokus på det enkelte barn og på at samle en klasse med mange faglige niveauer og interesser. Vi udvikler os sammen«. Alice Grønborg Krag»Jeg blev så vred, da jeg så det i tv. For andre er Mou Skole bare et navn på en liste, men her er det 20 bestemte elever, der er tale om, og de har fået et stempel. Det berører mig dybt«. Annette Kragelund