Børnehaveklasseledernes formand Marianne Giannini ønsker, at regeringen opfordrer til, at også børnehaveklassebørn bliver testet to gange om ugen.

Børnehaveklasselederne: Testanbefalingen bør også gælde de mindste elever

Formanden for Børnehaveklasseforeningen har kontaktet Undervisningsministeriet for at finde ud af, om det er en forglemmelse, at opfordringen om to ugentlige test ikke gælder børnehaveklassebørn.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En opfordring til test to gange om ugen i børnehaveklassen går ikke ud over børnenes trivsel.

Det mener formand for Børnehaveklasseforeningen Marianne Giannini.

Hun opfordrer regeringen til at anbefale, at alle skolebørn bliver testet. I dag lyder anbefalingen kun for elever i 1. - 9. klasse.

"De har gået i skole i et halvt år nu og er trygge ved skolen. Det giver ikke mening, at man ikke tester dem. De er de yngste elever, og de har måske lidt sværere ved at følge hygiejnerestriktionerne i forhold til de større elever", siger Marianne Giannini.

Randers anbefaler test af elever i børnehaveklassen

Mangler forklaring

Marianne Giannini forstår ikke ministeriets udmelding. 

"Jeg tror, det er et tilfælde. Jeg tror, man har sagt 1. til 9. klasse og glemt, at børnehaveklassebørnene på nuværende tidspunkt har gået i skole i et halvt år og er blevet 6 år", siger Marianne Giannini og tilføjer:

"Anbefalingen burde lyde på, at alle elever har mulighed for at teste to gange om ugen". 

Flere kommuner blandt andet Randers og Aalborg har på egen hånd valgt at opfordre til test også i børnehaveklassen. 

Aalborg opfordrer også til coronatest af børnehaveklasseelever 

Giv de mindste mulighed for at blive testet på skolen

Marianne Giannini mener, at regeringen burde gøre det til en landsdækkende opfordring.

Børn ned til fem år har også mulighed for at blive vaccineret. Hun kan ikke se, at der skulle være nogle hindringer for, at regeringen også anbefalede test til børnehaveklassebørn.

Hun opfordrer til, at de mindste elever ligesom andre elever på skolen med en samtykkeerklæring får lov til at bruge testmulighederne, som er på mange skoler.

"Små børn er små børn, og det er ikke sikkert, det går helt så godt, når det er forældrene, der tester. Derfor burde de mindste også have mulighed for at benytte testkapaciteten på skolerne. De bør have samme valgfrihed. Nogle kan rigtig godt lide, at det er forældrene, der tester. Men for mange er det bedre, at det er professionelt person, der udfører testen. Lad det være så trygt som muligt for alle eleverne - også børnehaveklasseeleverne", siger Marianne Giannini.