Elever i syv nordjyske kommuner kan nu få aflyst deres afgangsprøve i praktisk-musiske valgfag og i stedet for ophøjet deres sidste standpunktskarakter til prøvekarakter

Ny melding: Nordjyske skoler kan aflyse valgfagsprøver

Undervisningsministeriet oplyser, at skolerne i syv kommuner i Nordjylland kan aflyse afgangsprøverne i madkundskab, håndværk og design, musik og billedkunst i 8. klasse som konsekvens af nedlukningen i området.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skolerne i de 7 kommuner vil have mulighed for at aflyse den praktiske musiske valgfagsprøve i 8. klasse. Elever, der i vinterterminen får deres praktiske-musiske valgfagsprøve aflyst, skal i stedet have ophøjet deres sidste standpunktskarakter til en prøvekarakter".

Sådan lyder det på Børne- og undervisningsministeriets hjemmeside, som sent fredag blev opdateret med særlige restriktioner for Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Læsø kommuner.

Nordjysk lærer: Vi er 60 procent klar til mandag 

Ministeriet understreger også, at skolerne kan udskyde undervisning i de praktisk-musiske fag.

"Der skal ikke gives nødundervisning via uden samlet tilstedeværelse af lærer og elever i praktisk/musiske fag, hvis det er forbundet med uforholdsmæssige faglige eller praktiske vanskeligheder at gennemføre undervisningen uden elevernes fysiske tilstedeværelse på skolen", står der på ministeriets hjemmeside. Det betyder dog ikke, at undervisningen helt kan aflyses. Den skal blot udskydes.

"Skolen kan således udskyde allerede planlagt praktisk orienteret undervisning, så den gennemføres, når pligten til at give nødundervisning uden fysisk tilstedeværelse ophører".

Nordjylland: Al undervisning erstattes af nødundervisning 

 

Læs mere

Børne- og undervisningsministeriet: Særlige Restriktioner forskoler i Nordjylland