For to skoler i Sønderborg får det ikke konsekvenser, at deres afgangselever er gået ud af folkeskolen uden at have fået minimumstimetallet.
For to skoler i Sønderborg får det ikke konsekvenser, at deres afgangselever er gået ud af folkeskolen uden at have fået minimumstimetallet.

Styrelse godkender skolers brud med minimumstimetal

Efter lockouten kunne to skoler i Sønderborg ikke garantere elever i 9. og 10. klasse deres minimumstimetal. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har afgjort, at det ikke får konsekvenser for skolerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis en skole ikke formår at opfylde ministeriets minimumstimetal, skal de indberette det til Undervisningsministeriets Kvalitets- og Tilsynsstyrelse. Styrelsen skal så beslutte, om skolen på anden vis har kompenseret for de manglende timer, og om det skal have konsekvenser for skolen.

I Sønderborg var det tilfældet på Humlehøj-Skolen og Sønderskov-Skolen, der efter lockouten ikke kunne give elever i 9. og 10. klasse det antal timer, de har krav på. Det skriver Jydske Vestkysten. Alligevel har Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen afgjort, at det ikke får konsekvenser for skolerne. Det sker på baggrund af, at afgangseleverne efter lockouten har fået kompenserende undervisning i deres eksamensfag.

Efter lockouten havde landets skoler især problemer med at garantere afgangselevernes mistede timer, fordi elever i 9. og 10. klasse ikke havde mulighed for at indhente det tabte i efterfølgende skoleår, ligesom yngre klassetrin.

Powered by Labrador CMS