Venstres uddannelsesordfører i tænkeboks om timetal

Undervisningsministeriet anbefaler, at danske elever får 7470 timers undervisning i løbet af deres skoletid - meget mere end de får i dag, hvor kommunerne skærer i timetallet. Venstres ordfører beklager udviklingen, men kan ikke finde finansieringen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) er tilfreds med, at kun få skoler giver færre undervisningstimer end loven påkræver, ville Venstres uddannelsesordfører Peter Juel Jensen gerne ophæve minimumskravet på de 6960 timer og lade det erstatte af det vejledende timetal på 7470 timer. Men han kan ikke finde råd.

"Det ville være et tomt løfte at love at afskaffe minimumskravet, for vi kan ikke anvise en finansiering. Det er klart, at kommunerne vil behøve penge til det her, så jeg vil gå i tænkeboks sammen med dem, der har ansvaret for landets økonomi," siger Peter Juel Jensen til folkeskolen.dk

En uindfriet ambition

Regeringen garanterede ellers med udspillet til en ny folkeskolereform i december 2010, at minimumskravet til timetallet ville blive løftet frem mod 2015. Siden er det ikke ligefrem gået i den retning. De seneste tre år er der gennemsnitligt forsvundet 46 timer fra de enkelte elevers samlede skoleforløb fra 1. til 9. klasse.

Venstres uddannelsesordfører kan ikke andet end at beklage udviklingen.

"Når jeg sender mine egne børn i skole forventer jeg, at de får det vejledende antal timer. Derfor er det fortsat min og Venstres ambition, at alle skoler vil planlægge det anbefalede timeantal," siger han uden at have et konkret bud på, hvordan ambitionen indfries.

Regeringen har faktisk hævet minimumstimetallet i flere fag, men det har ikke givet eleverne flere undervisningstimer samlet set.

Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini udtrykker i dagens udgave af Politiken sin utilfredshed med regeringens håndtering af timetallet:

"Det forfærdelige er, at det er blevet en succes at leve op til minimumstimetallet i stedet for det vejledende timetal", siger hun til avisen. Antorini henviser til, at de færre timer hovedsagelig skyldes, at der er blevet skåret i skolernes budgetter.