600 Assens-borgere var mødt frem til kommunalbestyrelsesmødet i Assens i går, som blev dækket af Tv-Avisen.
600 Assens-borgere var mødt frem til kommunalbestyrelsesmødet i Assens i går, som blev dækket af Tv-Avisen.

Lærerkreds om skolelukninger: Kommunen har svigtet, men skoler kan også blive for små

Vestfyns Lærerkreds ærgrer sig over, at Assens Kommune alt for længe har ignoreret de økonomiske problemer på skoleområdet, men glæder sig over, at kommunen nu tager ansvar og lukker to små skoler frem for blot at sprede besparelserne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har været en turbulent tid for folkeskolerne i Assens Kommune på Fyn. Kommunalbestyrelsen har besluttet at spare på 11 procent på skoleområdet, blandt andet som følge af, at den ekstra statslige bevilling til kommuner, hvor folkeskolereformen har kostet særlig dyrt, nu løber ud. Og selvom lukningen af Skallebølle og Dreslette Skoler ærgrer formand for Vestfyns Lærerkreds John Rasmussen, er han glad for, at politikerne tager ansvar.

"Det er den rigtige beslutning at tage ansvar. Vi har en forventning om, at når vores politikere vil tage så tore besparelser, skal de også tage ansvaret for konsekvenserne. Helst så vi selvfølgelig at man fandt pengene til at drive det skolevæsen, man gerne vil have".

Alternativet til lukningen var at sænke beløbet pr. elev betragteligt på alle skoler. Ifølge John Rasmussen er det derfor udtryk for, at man tager ansvar, når man fra politisk side viser, hvordan besparelsen skal udmøntes, frem for at lade de enkelte skoler tumle med uoverstigelige økonomiske udfordringer. Et ansvar som han også efterspurgte i et læserbrev, der indgik i byrådsforhandlingerne i aftes, og som næsten alle tillidsrepræsentanter fra folkeskolerne i Assens havde skrevet under på.

Læs mere

Indslag i Tv-Avisen i aftes

Powered by Labrador CMS