Britiske lærere strejker i morgen

Den britiske lærerorganisation National Union of Teachers har deklareret landsdækkende strejke i morgen onsdag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Britiske lærere lægger 12 timers gratis overarbejde om ugen

Den anden store lærerorganisation NASUWT bakker ikke op om strejken, og da NUT især organiserer lærere på primary schools (for børn op til 11 år), er det især dem, der vil være lukket over hele England og Wales i morgen. NASUWT tror på fortsatte forhandlinger med undervisningsminister Michael Gove, mens NUT har tabt tålmodigheden. Lærerne protesterer mod en arbejdsuge på 56 timer i de uger, der er undervisning, eller i gennemsnit på godt 48 timer om ugen på et helt arbejdsår. Og de strejker i protest mod Michael Goves plan om individuel præstationsløn fastlagt af den enkelte skoleleder. Det tredje protestpunkt er en planlagt pensionsreform, som betyder, at lærerne både skal betale mere ind til pension og vil få mindre udbetalt.

Engelske lærere skal resultatlønnes

Avisen The Guardian skriver i dag i sin leder, at kun halvdelen af de nyuddannede lærere stadig er i skolen efter fem år, mens det gælder 90 procent i Skotland, hvor man ikke har offentlige skoleranglister, og hvor inspektionssystemet er mere konstruktivt end dømmende. Lederen skriver om undervisningsminister Michael Gove: 

"Han bør indse, at hans reformer vil holde længere, hvis han og de lærere, der skal gennemføre dem, lytter til hinanden - og samarbejder".

 

Læs mere

NUT

The Guardian