Kommissionen har faktisk været rigtig, rigtig modig i sine anbefalinger. Det kommer også til at udfordre os som parter, mener Michael Ziegler.

Michael Ziegler: Modigt og grundigt kommissionsarbejde

Det er Michael Ziegler og Anders Bondo, der nu med Lærerkommissionens rapport i hånden igen skal forsøge at forhandle en lærerarbejdstidsaftale på plads. Over for folkeskolen.dk kalder Ziegler rapporten et modigt og grundigt arbejde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På dagens pressemøde var det dog ikke Ziegler, men KL-formand Jacob Bundsgaard (S), der repræsenterede kommunerne.

"Det er sådan set meget naturligt, når vi tænker på, hvor vigtig den her sag er. Lærerkomissionen er nedsat i forbindelse med sidste overenskomst. Men den kommer med anbefalinger til tre spor. Et spor, der vedrører mit job som overenskomstforhandler. Og to spor som vedrører Thomas Gyldals ansvar som formand for vores Børne- og Undervisningsudvalg. Derfor er det naturligt, at det er formanden for KL, der udtaler sig. Også for at signalere, hvor højt vi prioriterer det. Det er vigtigt, når jeg står der, men det signalerer endnu større vigtighed, når det er KL's formand, der står der". 

Rapport giver nyt grundlag for forhandlinger

Hvordan kan den her rapport give et nyt udgangspunkt for forhandlingerne?

"Det kan den, fordi den kan give os en anden platform at stå på. Der er lavet et rigtig, rigtig grundigt stykke arbejde, og det er  rigtig stærkt, når der kommer en kommission, der er enige og kommer med en række anbefalinger. Kommissionen har faktisk været rigtig modig i sine anbefalinger. Det kommer også til at udfordre os som parter. Der er noget, der glider rent ned, og så er der noget, der bestemt udfordrer - men jeg tror, det bliver en god platform for forhandlingerne", siger Michael Ziegler til folkeskolen.dk og vil ikke uddybe yderligere.

Se pressemødet: Her er fem punkter, en arbejdstidsaftale skal adressere 

Noget af det, kommissionen har fundet ud af er, at lokalaftaler giver bedre arbejdsmiljø og skole. Der er ikke en lokal ftale i Høje-Taastrup? Skal du i gang?

"Det jeg skal i gang med er en forhandling om en arbejdstidsaftale, der starter 1. marts. Når den så er i mål med succes, så skal jeg vurdere, hvad det har af betydning i Høje-Taastrup. Det skal alle 98 kommuner overveje. Men vi skal lige lande den først", lyder det fra Ziegler, der er konservativ borgmester i Høje-Taastrup.

"Det her er Lærerkommissionen afrapportering til parterne - meningen er ikke, at kommunenerne skal tage og læse den. Det må de gerne, men det er først og fremmest en aflevering til parterne. Og så skal parterne i gang. Det er den aftalte rækkefælge. Men der står mange gode ting i den rapport".