Ingen kosteskabe bliver inddraget til arbejdspladser i Odder Kommune, lover byrådet.

Odder garanterer skriveborde til lærerne

Lærere i Odder Kommune har nu vished om, hvor de skal sidde, når alle arbejdstimer fra august skal tilbringes på skolen. Byrådet har besluttet at sikre alle lærerne faste arbejdspladser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En kendt bekymring blandt landets lærere er, hvor de skal rette opgaver eller forberede undervisning under den kommende arbejdstidslov. Odder byråd har netop besluttet at imødekomme lærerne ved at afsætte 2,8 millioner til faste arbejdspladser, der betyder en fast skrivebordsplads samt et aflåst skab til hver lærer.

Nye bygninger ændrede kulturen

"Vi er rigtig tilfredse med beslutningen. Odder Kommunes intention har hele tiden været, at hvis der skal være fuld tilstedeværelse, så skal der være ordentlige arbejdspladser. Deres ambitionsniveau har hele tiden været højt, og derfor har det ikke været en kamp for vores side, at få arbejdspladser til lærerne", siger formanden for Skanderborg-Odder Lærerkreds, Bent Eriksen.

Ifølge Bent Eriksen har byrådet desuden planer om at give en computer og en telefon til hver enkelt lærer, så de kan stå til rådighed i arbejdstiden.

Vil vente på gode arbejdspladser Det er kommunens ambition, at alle arbejdspladserne skal stå klar til august. Men i lærerkredsen er holdningen at hastværk kan give arbejdspladser af dårligere standard.

»Alle skoler har mulighed for at finde arbejdspladser«

"Jeg synes, vi skal prioritere arbejdspladsernes kvalitet frem for, at de bliver leveret på dagen. Hellere gode arbejdspladser i november end ringere arbejdspladser i august. Derudover tror jeg, at kommunens ambitioner er realistiske, og selvom vi stadig er et stykke fra mål, så er vi sikret en del af vejen", siger kredsformand Bent Eriksen. 

Alle skoler forventes at få plads til arbejdspladserne, mener både kredsformanden og formanden for Odder Kommunes Børn, Unge og Kulturudvalg, Lars Grønlund (S).

"På langt de fleste skoler vil det ikke blive et problem at finde gode løsninger, både til enkeltarbejdspladser, aflåste skabe og grupperum, og hvis der er behov for det, er jeg sikker på, at der i byrådet vil være forståelse for at drøfte en mulig udvidelse af beløbsrammen", siger Lars Grønlund til Aarhus Stiftstidende.