"Mit forslag vil være, at hvis man fra DLF side mener, at der er noget, der burde være anderledes, så skal foreningen henvende sig til os og forklare, hvad det er, der burde være anderledes. Så vi kan forholde os til det”, siger beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet Lennart Damsbo-Andersen.

S-politiker om lejrskolesag: Vi er ikke inde i detaljerne i Lov 409

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører Lennart Damsbo-Andersen fortæller, at han ikke var inde i detaljer som for eksempel lejrskoleafregning, da han stemte for arbejdstidsloven Lov 409. Han opfordrer DLF til at henvende sig til politikerne og forklare, hvad man mener, bør være anderledes.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har ikke i forbindelse med den beslutning været inde i detaljer om, hvordan man skal fortolke de enkelte paragraffer. Det er jo netop det, som parterne har voldgiften til at gøre", siger Lennart Damsbo-Andersen.

DLF tabte lejskolesag mod KL

Han mener, at sagen viser, at parterne også har været i tvivl om fortolkningen "I udgangspunktet har vi ikke forstand på det fagpolitiske, for det er parterne, der har det".

Lennart Damsbo-Andersen vil ikke forholde sig til, hvorvidt arbejdsvilkårene for lærere på lejrskoler er rimelige eller ej.

"Det kræver en dybere forklaring. Jeg ved ikke, hvad argumenterne har været, hverken fra den ene side eller den anden. Mit forslag vil være, at hvis man fra DLF's side mener, at der er noget, der burde være anderledes, så skal foreningen henvende sig til os og forklare, hvad det er, der burde være anderledes. Så vi kan forholde os til det".

Enhedslisten: Genovervej Lov 409

Enhedslisten, der sammen med Liberal Alliance var de eneste, der stemte mod regeringsindgrebet mener, at det er tid til at genoverveje regeringsindgrebet fra 2013.

"Når man er på lejrskole, er man på arbejde hele tiden. Man kan jo ikke bare gå fra børnene. Det er en stramning af det overgreb, som regeringen udsatte skolelærerne for", siger Rosa Lund til Ritzau. 

Folkeskolen.dk forsøger at få flere politikeres kommentar til lejrskolesagen.