Susanne Cecilie Jensen mener, at lockout og ny arbejdstidslov er årsag til, at en tredjedel af hendes kolleger er rejst fra Nymarkskolen.
Susanne Cecilie Jensen mener, at lockout og ny arbejdstidslov er årsag til, at en tredjedel af hendes kolleger er rejst fra Nymarkskolen.

Hver tredje lærer er væk:
 »Lov 409 tog min makker fra mig«

Lærere, elever og leder på Nymarkskolen i Slagelse mærkede utilsigtede konsekvenser af arbejdstidsloven, da adskillige lærere forlod skolen, fordi den nye hverdag ikke passede ind i deres liv.

Publiceret

Mænd skifter mest

Generelt skifter 15 procent af lønmodtagerne job i løbet af etår ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings Arbejdsmarkedsrapport fra2013. Men det tal dækker over store udsving, da der i noglebrancher skiftes tre gange om året. Privatansatte skifter oftereend offentligt ansatte, og mænd skifter oftere end kvinder. Ansattei ejendomshandel og rengøring skifter oftest job, mens undervisereog ansatte ved råstofindvinding er mest loyale. 
Kilde:Arbejdsmarkedsrapport 2013, beskæftigelse før og nu.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Store tudedag. Sådan tænker lærer Susanne Cecilie Jensen om den dag, hendes makker gennem seks år, Mads Svendsen, sagde op. Halvandet år senere kan det stadig bringe tårerne frem hos hende: »Det er supertrist, at jeg har mistet min makker til lov 409. Han blev nødt til at rejse hjem til Fyn. Vi havde gang i så mange gode ting, som så ikke kunne fortsætte«, siger hun.

En tredjedel af Nymarkskolens lærere forlod skolen i forbindelse med lockout, arbejdstidslov og ny skolereform. Seks lærere har sagt op, og ti er blevet pensioneret siden skoleåret 2012/13. Fire lærere på Nymarkskolen pendlede fra Fyn til Slagelse, men med et krav om 40 timers tilstedeværelse røg muligheden for at forberede sig i toget og hjemme, og tre af dem valgte at få et job tættere på hjemmet.

»Det er virkelig fagligt dygtige og engagerede lærere, der er forsvundet. Meget pludseligt manglede erfaring og kollegial sparring. Og det var ikke, fordi de var utilfredse med skolen, men med lov 409. Vi mistede tre faglige fyrtårne, og det er virkelig et tab«, siger skolens tillidsrepræsentant Anette Petersen.

Mange på pension

Op til skolereformens indførelse og den nye arbejdstid valgte ti lærere at gå på pension.

»Det var folk, jeg havde lænet mig op ad, som pludselig var væk, og nogle af dem havde stadig mange års arbejde i sig«, siger lærer Susanne Cecilie Jensen. På grund af faldende børnetal skulle ikke alle stillinger genbesættes, og da sommerbrune børn strømmede gennem dørene i august 2014, var der fem ubesatte lærerstillinger. Desuden var en lærer langtidssygemeldt.

»Der arbejdede jeg for min løn som tillidsrepræsentant. Vi var virkelig på dybt vand. Vi fik ikke lov til at vælge, hvilken vippe vi skulle springe fra. Vi blev skubbet ud fra femmetervippen«, siger Anette Petersen.

Powered by Labrador CMS