Kredsformand Morten Refskov og borgmester Jesper Würtzen har i dag underskrevet en arbejdstidsaftale for lærerne i Ballerup.
Kredsformand Morten Refskov og borgmester Jesper Würtzen har i dag underskrevet en arbejdstidsaftale for lærerne i Ballerup.

Mindre undervisning - mere tilstedeværelse til Ballerups lærere

Lidt færre undervisningstimer og lidt mere tilstedeværelse. Det er nogle af de elementer, der er i en ny arbejdstidsaftale, som Ballerups borgmester og Ballerup Lærerforenings formand sammen underskrev i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ballerup Lærerforening har en aftale med kommunen, men den aftale udløber samtidig med dette skoleår. Med formiddagens underskrifter på borgmesterkontoret har lærerne fået en ny aftale, som løber helt til 2018.

Nyuddannede får mindre undervisning

Kredsformanden fremhæver også, at nyuddannede lærere får mindre undervisningstid. Det første år får de 720 timer om året. Det næste år 750 timer. Og der tilknyttes en mentor.

"Det er lavet i rekrutteringsøjemed, men også i respekt for, at det er rigtigt vanskeligt at komme ud på skolerne som nyuddannet lærer. Aftalen vil give nyuddannede en mere fair chance for at komme godt fra start" siger Morten Refskov. 

Han er glad for, at forholdene for tillidsrepræsentanterne fortsat er gode, og at arbejdsmiljørepræsentanterne med den nye aftale får dobbelt så meget tid til deres arbejde.

"Det er aftalt, fordi det er vigtigt med et tæt samarbejde mellem ledelsen og de tillidsvalgte - den såkaldte 'trio'. Derfor skal arbejdsmiljørepræsentanterne også have rimelige arbejdsbetingelser for at forebygge og hjælpe med at drøfte og løse de problemer, der opstår undervejs. Der vises stadig større anerkendelse af de tillidsvalgtes arbejde - det er vi glade for". 

Langt forhandlingsforløb

Han fortæller, at det har været et langstrakt forhandlingsforløb, og at han er meget glad for, at parterne endte med at blive enige om et resultat.

"Det betyder, at vi har ro på. Vi har fået manifesteret det tætte og tillidsfulde samarbejde. En aftale er det bedste udtryk for, at parterne er villige til at finde fælles løsninger", siger Morten Refskov. 

Folkeskolen.dk forsøger at få en kommentar fra borgmester Jesper Würtzen. 

Læs mere

Se lokalaftalen i Ballerup via Ballerup Lærerforeningshjemmeside

Powered by Labrador CMS