”Hele processen henimod denne her aftale er en klar markering af, at vi nu har nogle politikere, der vil samarbejdet om skolen. Processen har kunnet gå galt mange gange, men vi har oplevet et politisk niveau, som har insisteret på, at vi skulle finde en løsning
”Hele processen henimod denne her aftale er en klar markering af, at vi nu har nogle politikere, der vil samarbejdet om skolen. Processen har kunnet gå galt mange gange, men vi har oplevet et politisk niveau, som har insisteret på, at vi skulle finde en løsning", siger formand for Frederiksberg Lærerforening.

Frederiksberg-lærere får for første gang en lokal arbejdstidsaftale

For første gang får lærerne på Frederiksberg nu en lokal arbejdstidsaftale. Aftalen skærper centrale elementer fra den nye centrale lærerarbejdstidsaftale, A20, fortæller den lokale lærerformand.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lov 409 har dannet grundlaget for det lokale arbejdstidspapir på Frederiksberg, siden loven erstattede arbejdstidsaftalen i lærernes overenskomst i 2013. 

I forbindelse med kommunens budgetforhandlinger i efteråret 2019 blev kommunalbestyrelsen dog enig om at igangsætte forhandlinger om at indgå en reel lokal arbejdstidsaftale med Frederiksberg Lærerforening. Og sådan en er nu forhandlet på plads.

"Det er rigtigt stort. Vi har nu endelig fået en arbejdstidsaftale, hvor der er bundet midler til, som betyder, at rigtigt mange lærere kommer til at undervise mindre, og dermed får de mere forberedelsestid", siger kredsformand Lasse Hansen.

SF: Endelig

SF: Endelig

I en pressemeddelelse udtrykker SF's rådmand og medlem af Undervisningsudvalget Balder Mørk Andersen stor glæde over lærernes lokale arbejdstidaftale.

"Endelig! - lige siden 2013 har SF på Frederiksberg set frem til denne dag. Vores beslutningsforslag om arbejdstidsaftale er tidligere i to omgange blevet stemt ned, men alt godt kommer til dem som kæmper", siger han. 

Læs mere

Frederiksberglærernes nyearbejdstidsaftale

Powered by Labrador CMS