For 270.000 kr. KL-rapport kom slet ikke på bordet i Randers

I februar var tre KL-konsulenter rundt på skolerne i Randers for at se på lærernes arbejdstid. Men rapporten til 270.000 kr. kom slet ikke på forhandlingsbordet. Lærerkredsen må først se rapporten, efter at forhandlingerne er brudt sammen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har spurgt efter den mange gange, men skolechefen har sagt, at han ikke har modtaget den", fortæller kredsformand Kurt Sørensen og undrer sig meget over, at kommunen kan leve med at betale 270.000 kr. for en vare, der ikke bliver leveret.

I dag siger skolechef Torben Bugge til folkeskolen.dk, at rapporten er i trykken og bliver offentliggjort sidst på ugen. Lærerkredsen har fået et meget foreløbigt udkast, hvor skolerne er anonymiseret. Men skolechefen har modtaget en udgave fra KL-konsulenterne i april, som han ikke har udleveret til kredsen:

"Det er jo Randers Kommune, der er opdragsgiver", siger han som forklaring på, at den anden part i arbejdstidsforhandlingerne, Randers Lærerforening, ikke har modtaget KL-rapporten i forbindelse med forhandlingerne.

Skolechef Torben Bugge mødte til forårets forhandlinger om en ny arbejdstidsaftale med den bundne opgave, at der foruden de besparelser, som har medført knap 70 færre lærere i kommunen efter sommerferien, skulle spares 8 millioner kroner på lærernes arbejdstid. Og han medgiver, at han ikke pegede på nogen opgaver, der ikke skal udføres i fremtiden:

"Ligesom alle andre må lærerne kigge på den måde, de udfører deres arbejde på, og se, om der er noget, der kan gøres hurtigere og måske noget andet, der skal gøres langdommere. Det må være op til den enkelte lærer eller det enkelte lærertema at finde ud af", siger Torben Bugge og mener, at lærerkredsen må påtage sig et medansvar i svære tider.

"Jeg kom med et forhandlingsoplæg, men lærerkredsen ville ikke være med til noget, der var en forringelse i forhold til den nuværende arbejdstidsaftale".

De to parter opgav i sidste uge at blive enige, og dermed er der udsigt til, at lærerne i Randers Kommune kommer på såkaldt mødeplan efter sommerferien - det vil sige, at skolelederne skal fastlægge tiden for hver enkelt lærers konkrete opgaver.

Randers Lærerforening har indkaldt samtlige medlemmer til møde om den situation på onsdag kl. 19 på ungdomsuddannelsescentret Tradium.