DLF vil henvende sig til beskæftigelsesministeren og Folketingets Ombudsmand for at få en uvildig undersøgelse af hele Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandling

DLF: Ombudsmanden bør undersøge Arbejdsskadestyrelsen

DLF mener, at der er behov for en uvildig undersøgelse af hele Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandling. Kommentaren kommer efter Kammeradvokaten i en undersøgelse har påpeget mangelfuld sagsbehandling. DLF vil kontakte beskæftigelsesministeren og Folketingets Ombudsmand om sagen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er vores opfattelse, at den mangelfulde sagsbehandling og de alvorlige fejl, som Kammeradvokatens undersøgelse viser, er udtryk for Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandling generelt", siger Per Sand, der er formand for Organisations- og Arbejdsmiljøudvalget i DLF.

Kraftig kritik af Arbejdsskadestyrelsen - direktør forflyttes

"Derfor vil vi henvende os til ministeren og Folketingets Ombudsmand, for at tydeliggøre behovet for en uvildig undersøgelse af hele sagsbehandlingen".

Han fortæller, at det er Lærerforeningens opfattelse, at den mangelfulde sagsbehandling i sager om erhvervsevnetab skyldes manglende resurser i Arbejdsskadestyrelsen, hvor der er omkring 110 sagsbehandlere til at træffe 100.000 afgørelser årligt. Derfor opfordrer DLF ministeren til at sikre flere sagsbehandlere til arbejdsskadeområdet, så de nye initiativer, som ministeren og Arbejdsskadestyrelsen vil tage, kan lykkes.

Arbejdsskadestyrelsen opfordrer efter Kammeradvokatens undersøgelse til, at fagforbund og de arbejdsskadede kontakter styrelsen, hvis de mener, at deres sag ikke er blevet korrekt behandlet. 

Arbejdsskadestyrelsens afgørelser er ofte helt tilfældige

DLF indbringer ti læreres arbejdsskader for ombudsmanden