»Jeg savner lidt at gå i klassen«

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Maya går i skole på Rastepladsen fire timer dagligt. Egentlig går hun i 6. klasse, men det er fire måneder siden, hun var i sin klasse.

»Først kaldte drengene mig alt muligt, og bagefter skændtes jeg med pigerne på Facebook. Vi skrev grimt til hinanden, men jeg kan ikke huske hvorfor. Jeg skiftede skole for halvandet år siden på grund af mobning. Dengang løb jeg hjem hver dag fra skole«, fortæller Maya.

»Min lærer her på skolen har taget sig meget af det og har talt med klassen. Jeg savner lidt at gå i klassen. Jeg ville godt kunne lide at gå i skole, hvis jeg ikke var uvenner med dem i klassen. Jeg har heller ikke lyst til at skifte skole igen«.

»Forleden kom to piger fra klassen over for at besøge mig. Jeg troede, jeg var uvenner med den ene, men hun begyndte at snakke. Det var lidt akavet«, siger Maya.

Mayas far fortæller, at hun har nogle problemer med det sociale.

»Det er en trist situation. Selvfølgelig er hun ikke selv uskyldig, men det er heller ikke kun hendes skyld. Hun flyttede skole tidligere, men problemet flyttede med. Jeg synes ikke bare, at hun skal flytte skole igen. Ude i hverdagen er vi vant til at se problemer i øjnene«, siger Erik Pedersen, Mayas far.

»Her har de grebet fat i noget, og vi taler også med Familiehuset i Ribe. Men hun murer sig inde. Det er noget forbandet noget, hun er kommet ind i«.

På Rastepladsen ved de, at de bevæger sig på en knivsæg med Maya.

»Hvis hun trækker sig, så trækker hun sygekortet og bliver hjemme under dynen. Her har vi en glad pige, der laver noget skolearbejde, så vi har aftalt, at hun kommer her i en periode. Men det må ikke gro fast«, siger AKT-lærer Jørgen Møller.

Han fortæller, at AKT-teamet i kommunen samarbejder med dem og med familien, ligesom der er en psykolog med. |

Powered by Labrador CMS