Julekaravanen på danmarksturné

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En helt særlig karavane rejser i disse dage rundt til 60 grundskoler over hele Danmark. Julekaravanen består af unge frivillige, som har været i Burkina Faso og nu rejser rundt til skolerne med historier, lege og billeder, som skal give danske børn indsigt i livet, som det leves af børn et ganske andet sted i verden.

»I forbindelse med både ulandskalenderen og undervisningsmaterialet 'LæseRaketten', som vi udgiver hvert år, oplever vi, at danske elever er meget interesserede i oplæggene. Det er en god måde at engagere dem på og skabe en følelse af fællesskab mellem danske elever og børn i eksempelvis Burkina Faso«, siger Line Agerlin Trolle, der er kampagnekoordinator i Oxfam Ibis.

Karavanen er en del af Børnenes U-landskalender, som består af en lågekalender og et stort undervisningsmateriale til børn i folkeskolen produceret i et samarbejde mellem Danida, DR og organisationen Oxfam Ibis.