DLF støtter de kenyanske lærere, så eleverne kan komme tilbage til deres skole igen

DLF giver penge til Kenyas lærere

Mange lærere i Kenya har mistet alt. Danmarks Lærerforening har besluttet at støtte dem gennem den kenyanske lærerforening

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Lærere i Kenya blev chikaneret og forfulgt, da uroen brød ud efter valget. De oplevede at blive banket og mobbet af forældre og elever. Lærerne repræsenterer på sin vis staten, og så er de særligt udsatte, fordi de ofte ikke hører til i det geografiske område, som de underviser i«, fortalte konsulent i Danmarks Lærerforening Tore Asmussen på hovedstyrelsens møde før påske.

Der er lærere og lærerfamilier, der har mistet alt. Og selv om de nu hører til blandt de 300.000 internt fordrevne, er der mange, der ikke ønsker at komme tilbage til det sted, de er flygtet fra.

»Lærere er statsansatte og bliver derfor flyttet rundt til skoler, hvor der mangler lærere. Til daglig giver det sjældent problemer, at de arbejder i en region, hvor der mest bor mennesker fra en anden stamme. Men da urolighederne eskalerede, begyndte man flere steder at chikanere og senere at forfølge folk fra andre etniske grupper. Og så blev lærerne pludselig ofre midt i fjendeland, og mange måtte flygte fra deres brændende huse«, fortæller Tore Asmussen. Han er netop kommet hjem fra Kenya, hvor han er projektmedarbejder for DLF og Kenya National Union of Teachers, Knut.

»Lærerforeningen har under hele forløbet gjort meget for at påvirke landets partier, præsidenten og oppositionen til at samarbejde og søge kompromis«, fortæller Tore Asmussen.

DLF's forretningsudvalg har besluttet at støtte Knut med 50.000 kroner, der især vil blive brugt til at hjælpe efterladte til dræbte lærere og de lærere, der har mistet deres hjem, til at komme videre efter de grufulde oplevelser.

mrm@dlf.org