På Vibeholmskolen holder mange af lærerne små prøveeksaminer, så de bedre kan vurdere elevernes standpunktskarakterer, beretter Mathias Keimling ­– men han ville hellere have været oppe til rigtig eksamen.

»Nu slutter det bare uden videre«

15-årige Mathias Keimling fra Ishøj ærgrer sig over sommerens aflyste afgangseksamen. »Det er en stor del af grundskolen, som vi pludselig mister«, siger han.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Han lægger ikke skjul på, at han har løftet sit niveau i Counter-Strike betragteligt under de mange ugers coronanedlukning.

Men alligevel udviklede foråret 2020 sig ikke, som 15-årige Mathias Keimling og mange af hans jævnaldrende havde håbet og forventet. Blandt andet er deres afgangseksamen aflyst, og det er super ærgerligt, mener Mathias Keimling, der går i 9. klasse på Vibeholmskolen i Ishøj.

Antiklimaks

»Man kommer næsten lidt i chok. Selv om eksamen måske ikke lyder som det fedeste nogensinde, så er det bare en kæmpe stor del af grundskolen, som vi pludselig mister. Nu slutter det bare uden videre - meget åbent. Jeg havde glædet mig til det, men jeg kender også nogle, der er glade for, at det er aflyst, fordi de ikke er så meget for at fremlægge«, siger han.

Ifølge Mathias Keimling, der også er medlem af Danske Skoleelevers bestyrelse, er det problematisk, at afgangseleverne nu skal begynde på ungdomsuddannelser uden at have en erfaring i at gå til eksamen.

»Det er lidt ekstremt. Gymnasielærerne er jo ikke forberedt på at få elever, der aldrig har været til eksamen«.

Klassekammeraternes største bekymring lige nu er, om de kan komme ud og kaste karameller og holde dimissionsfest, beretter Mathias Keimling.

»Og jeg ville da også lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke også tænker på det. Det er jo også en kæmpe del af at afslutte grundskolen - ligesom eksamen«.

9.-klasse-elev: Eksamen skulle være min chance for at hæve karaktererne 

Powered by Labrador CMS