Nu er det vedtaget, at skolerne igen kan beslutte at begrænse det pensum, som eleverne skal til mundtlig prøve i.

Corona: Skoler kan igen fravige dele af pensum ved de mundtlige prøver til sommer

Et flertal i den politiske følgegruppe for covid-19 har netop vedtaget, at der igen skal være lokal fleksibilitet ved udformningen af prøvespørgsmål til de mundtlige prøver til sommer, fordi en del af 9.-klasse-elevernes udskolingsundervisning er foregået online.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange af de fag, som afsluttes med prøve til sommer, har løbet over flere år og derfor har været påvirket af corona-hjemsendelserne i skoleåret 2020/21. Derfor har Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Radikale, Enhedslisten, Konservative, Frie Grønne og Alternativet besluttet, at der skal gives lokal fleksibilitet til at udforme de mundtlige prøvespørgsmål til de kommende afgangsprøver i folkeskolen til sommer.

Det betyder konkret, at der gives lokal mulighed for at justere prøvegrundlaget, så lærerne ikke formulerer prøvespørgsmål til de dele af faget, der alene er gennemgået som nødundervisning uden fysisk fremmøde. Med andre ord kan en del af pensum udelades, hvis man vurderer at det er mest rimeligt over for eleverne. Til gengæld er det ikke planen, at årgangen skal op til i færre fag, som det var tilfældet med sidste års afgangsklasser.

For prøverne i 10. klasse indføres der ingen ændringer, da prøvegrundlaget i 10. klasse i udgangspunktet kun baserer sig på den undervisning, som eleven modtager i dette skoleår, som ikke, i hvert fald indtil videre, har været præget af nødundervisning uden fremmøde.

Coronaårgang: Alle tiders højeste eksamensgennemsnit

 

Powered by Labrador CMS