Anders Bondo anbefaler nu, at dette års afgangsprøver bliver aflyst på grund af coronakrisen.

DLF til ministeren: Drop eksamen i år

9.-klasserne og deres lærere gik på påskeferie uden afklaring om den afsluttende eksamen. Siden vedtagelsen af nødloven har undervisningsministeren haft bemyndigelse til at aflyse eksamen, og nu opfordrer Anders Bondo hende til at gøre det.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udskolingslærerne bekymrede: Afgangseleverne mister for meget undervisning

For to en halv uge siden vedtog Folketinget loven om nødundervisning for at mindske corona-smittespredningen. Loven giver undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil bemyndigelse til en række midlertidige indgreb, hvis epidemien trækker ud - blandt andet at aflyse folkeskolens afgangseksamen helt eller delvist og i stedet bruge årskaraktererne som adgangsgivende til ungdomsuddannelserne.

Blog: Danske unge er sendt på påskeferie uden afklaring om deres afgangsprøver. Det kan vi ikke være bekendt!

Siden statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde mandag aften talte om en mulig, gradvis genåbning af landet efter påske, er der ikke kommet nyt om, hvornår eleverne skal i skole igen eller om, hvorvidt 9.-klassernes prøver kan gennemføres helt eller delvist. 9.-klasseeleverne er usikre og nervøse, og på de sociale medier og folkeskolen.dk presser lærerne på for af få en afklaring. Mange lærere har også henvendt sig til Danmarks Lærerforening om, at det snart ikke giver mening længere at satse på at gennemføre prøverne, fortæller formand Anders Bondo i en video fra sit hjem i Sønderjylland:

"Det har vi taget konsekvensen af og har henvendt os til undervisningsministeren med vores anbefaling af, at afgangsprøverne bliver aflyst. I stedet bliver det årskaraktererne, der gælder, og hvis der er en elev, der måske ikke helt har de karakterer, der skal til for at blive optaget, så skal den elev selvfølgelig have lov at komme til prøve", siger Anders Bondo i videoen.

Blog: Lockout vs. Lockdown - Vi må holde op med at sammenligne med prøverne i 2013

DLF's anbefaling er altså en aflysning af prøverne, men det vigtigste for Anders Bondo er, at der meget snart kommer en udmelding, for ventetiden er ikke til at leve med ret meget længere. 

Udskolingslærerne bekymrede: Afgangseleverne mister for meget undervisning