Anmeldelse

Konstant uro
Konstant uro

Konstant uro

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne bog er primært en samling af lettilgængelige erindringer om skolen og livet, som det opleves af elever i udsatte positioner. Eleverne ser tilbage på en skolegang med ADHD, hvor indre uro, tvangshandlinger og store problemer med koncentration vanskeliggjorde mulighederne for at lære og deltage i fælleskabet. Det er fortællinger, der ikke kan undgå at påvirke læseren, og som tydeligt viser, hvor vigtigt det er at inddrage elevernes synsvinkel i forhold til planlægning af undervisning og iværksættelse af tiltag.

Fakta:

Titel: Konstant uro

Forfatter: Per Straarup Søndergaard

ISBN: 9788770906647

Pris: 229 kroner

Sider: 135 sider

Type: Bog

Forlag: Turbine Forlaget

Elevernes egne fortællinger fylder mest, men de bliver suppleret med interview af både forældre og fagpersoner på området. Denne kombination giver læseren en god forståelse for vanskelighederne og deres mulige årsager. Ud over de informationer om ADHD, der fremkommer i interviewene med læger, ADHD-konsulenter, psykologer og forskere, suppleres og understøttes teksten løbende med uddybende faktabokse, der er downloadet fra nettet.

Diagnosticering og medicinering fylder meget i elevernes fortællinger, men der mangler i den forbindelse fakta eller henvisning til forskning omkring, hvilke bivirkninger medicineringen kan have. Dilemmaet med den øgede diagnosticering og medfølgende medicinering bliver dog taget op i bogens sidste interview med professor Carsten René Jørgensen fra Aarhus Universitet. Dette indslag kan anbefales på det kraftigste til alle, der kommer i berøring med ADHD-problematikker.

Powered by Labrador CMS