Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde besøgte i dag en skole i Dubai, som har brugt Arlas undervisningsmateriale Mad-movers. Skolen har samarbejdet med danske 6. klasser i projektet.
Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde besøgte i dag en skole i Dubai, som har brugt Arlas undervisningsmateriale Mad-movers. Skolen har samarbejdet med danske 6. klasser i projektet.

Danske elever samarbejder med elever i Dubai om sund mad

Arlas Mad-movers er et gratis undervisningstilbud til 6. klasser, som handler om at gentænke måltider i skolen. Arla har nu udbredt projektet til Dubai. I den forbindelse har to danske sjette klasser samarbejdet med elever fra Dubai om videofortællinger i madprojektet.

Publiceret
”Eleverne synes det er helt vildt spændende at blive klogere på, hvad de gør i Dubai", siger Rikke Søgaard, som er lærer på Parkvejens Skole i Odder.
”Eleverne synes det er helt vildt spændende at blive klogere på, hvad de gør i Dubai", siger Rikke Søgaard, som er lærer på Parkvejens Skole i Odder.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske og arabiske børn ligner hinanden. Eksempelvis stopper børn med at lege tidligere end førhen, fordi de bruger meget tid foran skærmene. Derfor kan elever fra Dubai British School Jumeirah Park blive inspireret af elever fra 6. klasser i Mårslet og Odder i Østjylland.

"Mange af de udfordringer, som de har i Dubai, kender vi fra Danmark. Eksempelvis bruger børnene rigtig meget tid på mobiltelefonen og foran computerskærmen i stedet for at bevæge sig. Vi kan lære af og inspirere hinanden til, hvordan vi gør det legende sjovt at spise sundt, og sætte gang i initiativer og løsninger, der kan øge bevidstheden om gode og sunde kostvaner," siger projekt- og eventchef i Arla Anja Søholm i en pressemeddelelse.

Dansk minister laver morgenmad med elever i Dubai

I dag har 6. klasserne fra Dubai præsenteret deres arbejde med undervisningsmaterialet Mad-movers, som går ud på at gentænke skolemad. Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, og undervisningsminister i De Forenede Emirater, Jameela Al Muhairi, har i den anledning været på besøg på skolen.

Ministrene har kåret vinderne af en konkurrence, hvor eleverne fra Dubai og Danmark har konkurreret om at lave de bedste video-fortællinger om deres resultater og løsninger fra Mad-moverprojektet. De to danske klasser er med på dagen via telefonkonference.

Danske skoler: Sjovt at se hvordan de gør i andre lande

Fra Danmark deltager 6.C fra Mårslet Skole i Mårslet og 6.A fra Parkvejens Skole i Odder. Lærer på Mårslet Skole Pernille Skov mener, at forløbet har givet en god genopfriskning på det, de tidligere har lært om Mad-movers forløbet.

"Eleverne var enormt engagerede, da de skulle lave filmen til konkurrencen. Og de synes det er fedt at være med. Samtidig har det betydet, at klassen igen har fået gang i den Snapchat-gruppe, hvor de deler billeder af deres madpakker, og at eleverne husker hinanden på, hvilke aftaler de har lavet for at få en god frokostpause", lyder det fra Pernille Skov.

Lærer Rikke Søgaard fra Parkvejens Skole i Odder har haft en lignende oplevelse med sine elever, som er spændte på at lære mere om, hvad man gør i Dubai. 

"Eleverne synes det er helt vildt spændende at blive klogere på, hvad de gør i Dubai og lære mere om de perspektiver, som de bringer på banen. Og så har det også været en stor motivationsfaktor, at der rent faktisk er nogen, som skal se den video, som de har lavet", lyder det fra Rikke Søgaard.

Powered by Labrador CMS